Paskelbtas Miesto naujienos

Teks apsišarvuoti kantrybe

Ketvirtadienis, 26 January 2023 10:30 Parašė 

Jau pakankamai seniai kalbėta apie būsimąjį Rimkų parką, net keletas medelių pasodinta, tačiau skambiai pradėtas idėjos įgyvendinimas nutilo. Žmonėms smalsu: kas atsitiko, kad vietoje žaliuojančio parko, suolelių ir visų kitų atributų po senovei žaliuoja pieva, džiugindama šunis ir jų vedžiotojus.

Teko skaityti rajono mero pasisakymą: „Nors labai norėjome Rimkuose įkurti parką miestiečiams, kurio įrengimas politinių oponentų buvo skundžiamas įvairiausioms institucijoms kuriant mitą, kad meras neva nori įsirengti parką sau – suprask, asmeninį M. Sinkevičiaus parką – bet šįkart procesą sustabdė ne politinis kvailumas, o nevykęs rangovas, kuris laimėjo parko įrengimo viešąjį konkursą, nuolat meluodamas tempė gumą, kol galų gale nutraukėme sutartį. Naujo rangovo paieškos persikėlė į šiuos metus”.

Aišku, labai norėtųsi daugiau sužinoti ne tik apie nepatikinimą rangovą, bet ir minėtų politinių oponentų pavardes, kad rimkiečiai galėtų jiems „atsidėkoti“ per savivaldos rinkimus.

Kaip dabar? Redakcija kreipėsi į Jonavos r. savivaldybės atsakymų į užklausas ir informavimo tarnautoją (atstovą spaudai) Evaldą Utyrą ir gavo lakonišką atsakymą: „Šiais metais biudžete bus numatyta lėšų parko įrengimui ir vėl bus skelbiamas konkursas ir ieškomas naujas rangovas, kuris galėtų pradėti darbus“.

Pasidomėjome: gal daugiau informacijos pavyks „išpešti“ iš Statybos, remonto ir architektūros skyriaus vedėjo Arnoldo Musteikio? Gavome operatyvų atsakymą: „Kadangi 2022 metais darbų įgyvendinti nepavyko, 2023 metais, gavę lėšų, dar kartą skelbsime konkursą, bandysime rasti rangovą ir stengsimės įgyvendinti projektą. Kada galėsime džiaugtis nauju parku, atsakyti negaliu, šiuo metu konkursas dar nėra paskelbtas, todėl datų ir neturime“.

Tad, mielieji, apsišarvuokite kantrybe, o kol kas: laukiam laukiam, mes parkelio laukiam!

„Alio Jonavos“ inf.