Paskelbtas Miesto naujienos

Rajono vadovai pasveikino pirmąją šiemet gimusią jonavietę

Ketvirtadienis, 05 January 2023 11:16 Parašė 

Jonavos rajono savivaldybės vadovai pasveikino pirmąjį 2023 m. Jonavoje gimusį kūdikį – nauja rajono gyventoja Jonavos ligoninėje gimė sausio 1 d., 22 val. Tėvai mergaitę pavadino Kamilės vardu.

Rajono meras Mindaugas Sinkevičius ir mero pavaduotoja Birutė Gailienė naujagimę ir jos mamą aplankė Jonavos ligoninės akušerijos skyriuje.

Antrojo vaiko susilaukusią jonavietę pasveikinęs rajono meras M. Sinkevičius pasidžiaugė, kad Jonavos ligoninėje pernai buvo pasiektas penkiolikos metų gimdymo rekordas – ligoninėje per metus gimė 418 vaikų.

„Žinoma, tas skaičius pradėjo augti, kai savo akušerijos skyrius uždarė aplinkiniai rajonai, tačiau moterys visada gali rinktis, kur joms gimdyti, todėl aš neabejoju, kad Jonavos ligoninę jos renkasi pirmiausiai dėl gerų atsiliepimų apie čia randamas sąlygas ir puikius mūsų specialistus.

Norime tikėtis, kad šiais metais Jonavoje gims dar daugiau vaikų, nes savivaldybė darys viską, kas nuo mūsų priklauso, kad mamos Jonavos ligoninėje jaustųsi jaukiai, patogiai ir saugiai“, - sakė rajono meras M. Sinkevičius.

Jonavos rajono savivaldybės lėšomis pernai šalia ligoninės akušerijos ginekologijos skyriaus buvo suremontuota automobilių stovėjimo aikštelė, kuri tapo erdvesnė, o septynios stovėjimo vietos – rezervuotos gimdyvėms ir mamoms su kūdikiais.

Savivaldybės taryba, skatindama gimdymus Jonavoje, 2022 m. pavasarį priėmė sprendimą skirti gimdyvėms vienkartinę išmoką, kuri šiuo metu siekia 147 eurus. Ši išmoka mokama visiems Jonavos ligoninėje gimusių kūdikių tėveliams, nesvarbu, kur jie gyventų ar deklaruotų savo gyvenamąją vietą.