Paskelbtas Aktualijos

Prezidentas: konstitucinio įstatymo pataisa – visų Lietuvos žmonių laimėjimas

Ketvirtadienis, 29 December 2022 15:22 Parašė 

Simboliška ir kartu dėsninga: šiandien šalies prezidentas Gitanas Nausėda Fiskalinės sutarties įgyvendinimo konstitucinio įstatymo pataisas pasirašė dalyvaujant LSA vadovams – prezidentui Mindaugui Sinkevičiui, viceprezidentams Ausmai Miškinienei, Šarūnui Vaitkui, Vitalijui Mitrofanovui ir Kęstučiui Vaitukaičiui, direktorei Romai Žakaitienei.

Būtent šios pataisos, kurių LSA intensyviai siekė ne vienerius metus, atvers galimybes savivaldybėms įgyti daugiau savarankiškumo lanksčiau skolinantis Europos Sąjungos bei kitų tarptautinių institucijų finansuojamiems projektams.

„Esu šalininkas to, kad valdžia turi būti kuo arčiau žmogaus. Tik tada, kai valdžia žmogų girdi, ji gali jam padėti. Vietos valdžia yra arčiausiai žmonių esantis valdžios lygis, geriausiai suvokiantis tam tikros teritorijos gyventojų poreikius, ji pasirengusi įtraukti piliečius ir kitas suinteresuotąsias šalis į visuomenės narių problemų sprendimus. Vietos valdžia privalo būti įgalinta ir dabar šią galimybę mes jai suteikėme. Merai įgavo mandatą ir atsakomybę už naujų galimybių kūrimą šalies žmonėms“, – sakė šalies vadovas.

„Esu tikras, kad savivaldybės pateisins joms parodytą pasitikėjimą ir turėdamos galimybę vykdyti dar daugiau viešųjų investicijų pagerins regionų patrauklumą ir viešųjų paslaugų kokybę gyventojams”, – sako Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas, Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius.

Šalies vadovo žodžiais, tai svarbiausias pastarųjų metų įstatymo pokytis ekonominės politikos srityje, kuris užtikrins kokybiškas viešąsias paslaugas ir galimybes visiems šalies gyventojams. 

LRP.lt ir LSA.lt inf.