Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavoje pasiektas gimdymų rekordas – ligoninėje gimė 400-asis kūdikis

Antradienis, 20 December 2022 11:14 Parašė 

Jonavos ligoninėje pasiektas penkiolikos metų gimdymo rekordas – savaitės pabaigoje čia gimė 400-asis kūdikis. Naujagimį ir jo mamą, gimdyti į Jonavą atvykusią iš Ukmergės, pasveikino Jonavos rajono savivaldybės vadovai.

Rajono meras Mindaugas Sinkevičius ir pavaduotoja Birutė Gailienė Jonavos ligoninės akušerijos skyriuje sutiko iš viso penkias laimingas mamas su naujagimiais. Moterys čia buvo atvykusios iš Ukmergės, Kėdainių, Elektrėnų ir Jonavos rajono.

Gimdyvės iš kitų miestų į Jonavą atvyksta po to, kai kitose ligoninėse metų viduryje uždaryti akušerijos skyriai. Tuo tarpu Jonavoje priešingai – įrengta daugiau palatų, įvesta televizija, interneto ryšis. Garsas apie geras sąlygas ir puikius specialistus netruko pasklisti.

Jonavos ligoninė užsibrėžė tikslą pasiekti ministerijos nustatytą 300 gimdymų skaičių per metus, kad akušerijos skyrius ligoninėje nebūtų uždarytas.

Savivaldybė taip pat siekia išsaugoti ligoninę ir visas joje dabar teikiamas paslaugas, todėl prisideda investicijomis: šiemet šalia akušerijos ginekologijos skyriaus buvo suremontuota automobilių stovėjimo aikštelė, kuri tapo erdvesnė, o septynios stovėjimo vietos – rezervuotos gimdyvėms ir mamoms su kūdikiais.

Jonavos rajono savivaldybės taryba, skatindama gimdymus Jonavoje, pavasarį priėmė sprendimą skirti gimdyvėms vienkartinę išmoką, kuri šiuo metu siekia 147 eurus. Ši išmoka mokama visiems Jonavos ligoninėje gimusių kūdikių tėveliams, nesvarbu, kur jie gyventų ar deklaruotų savo gyvenamąją vietą.