Paskelbtas Sportas

Kaip visada sėkmingai!

Ketvirtadienis, 10 November 2022 13:12 Parašė 

Mūsų klubas „Maratonas“ (prezidentė Gintarė Litvinavičienė) vienija gražų būrį bėgimo entuziastų ir skina pergales. Šįkart ne vieną taurę sportininkai parsivežė spalio pabaigoje dalyvavę bėgime „Aplink Lietuvą“ (Liaudies buities muziejuje Rumšiškėse).

– Šis bėgimas – ne tik pasižvalgymas po atskirų Lietuvos regionų architektūrą, kultūrą ir istoriją, bet ir vienintelės Lietuvoje varžybos, vykdomos pagal Handikap sistemą. Dalyviai startuoja pagal amžių: vyriausieji – anksčiau, o pajėgiausio amžiaus – vėliau, taip sulyginant visus dalyvius pagal amžiaus koeficientą, – „Alio Jonavai“ sakė „Maratono“ klubo narys Antanas Žukauskas. 

Šiemet šiame bėgime dalyvavusi grupelė Jonavos bėgimo klubo „Maratonas“ sportininkų pasirodė sėkmingai. Vilija Damašickienė (VI tarptautinio Vilniaus bėgimo maratono nugalėtoja, pelniusi ne vieną taurę), lydima gausių ovacijų, finišavo pirmoji, kita Jonavos bėgikė Vilmantė Stašauskaitė, startavusi tarp 37 moterų, finišo liniją kirto antra, nusileisdama tik Vilijai.  

Ne ką prasčiau pasirodė ir mūsų vyrai. Virgilijus Muralis, nusileidęs tik gerai žinomam olimpiečiui Remigijui Kančiui, finišo liniją kirto antras. Į prizininkų dešimtuką pateko ir dar vienas jonavietis, tik iš 147 pozicijos startavęs Justinas Čekanauskas.

– Džiugu, kad pagal komandinę įskaitą, kai skaičiuojamas 3 vyrų ir 3 moterų, atstovavusių vienam klubui aplenktų žmonių skaičius, „Maratonas“ iškovojo pirmąją vietą, – sakė Antanas Žukauskas.

„Alio Jonavos“ inf.