Paskelbtas Sportas

Įspūdingame sezono starte – ketvirtoji pergalė iš eilės

Pirmadienis, 24 October 2022 10:01 Parašė 

„Taip, šiandien visos pasidarė išvadas ir išėjo kovoti daug švariau nei vakar. Džiugu dėl kiekvienos individualiai ir dėl visų kartu. Su kiekvienom rungtynėm pavyksta geriau ir geriau sustiprėti atskiruose elementuose. Riedame toliau ir ruošiamės kitoms dviem Rygos komandoms“, - aprimus aistroms kalbėjo komandos trenerė Raimonda Strelkauskaitė.

Kaip bebūtų keistai, bet įspūdingai naująjį Optibet Baltijos moterų tinklinio lygos sezoną pradėjo Jonavos „Aušrinė“ komanda. 2022-2023 metų čempionato pradžia Jonavos tinklininkės gali pasidžiaugti puikiu rezultatu, kai per ketverias sužaistas rungtynes pasiektos visos pergalės. Aišku, visos r rungtynės buvo sužaistos namuose, bet tai nė kiek nesumenkina pergalių skonio.

Sekmadienį Jonavos sporto centro salėje „Aušrinė“ žaidė prieš dar vieną Latvijos ekipą. Atrodo visai neseniai „VK Jelgava“ demonstravo puikius rezultatus lygoje ir jonavietėms buvo labai sunkiai įkandamas varžovas. Pastaruoju metu pasikeitė tiek Jonavos, tiek ir Jelgavos komandos. Komandų pajėgumų skirtumas pasimatė šiame mače, kuriame aikštės šeimininkės nesulaukė didesnio pasipriešinimo. Aišku, varžovės mėgino kabintis ir išnaudoti visas „Aušrinės“ žaidėjų klaidas, bet Jonavos tinklininkės buvo per kietas riešutėlis.

Nors vėl Jonavos komanda žaidė tokios pat sudėties, kaip ir šeštadienio mače, bet šįkart buvo padarytos išvados dėl buvusių klaidų ir prieš „VK Jelgavą“ rungtyniauta kur kas solidžiau. Nors mačo pradžioje viešnios mėgino parodyti, kad yra pajėgios ir gali „įkąsti“ šeimininkėms, bet esant lygiam rezultatui 10:10, jonavietės ėmė tolti. Pasinaudojus varžovių klaidomis, taškus rinko Ugnė Lokytė, Aurėja Karvelytė ir jonavietė Livija Sabatauskaitė. Po šių žaidėjų taškų, „Aušrinė“ nutolo (19:14) ir laimėjo pirmąjį setą 25:17.

Antrojo seto pradžia įspėjo latves, kad gali būti dar blogiau. Puikus spurtas leido „Aušrinei“ pirmauti net 7:0. Toks pranašumas davė pagrindą tolesnei šio žaidimo eigai. Nors vienu metu viešnios įstengė sumažinti atsilikimą iki penkių taškų, bet ši mačo dalis laimėta solidžiai – 25:14.

Nieko gero Latvijos komandai nežadėjo ir trečiojo seto pradžia. Jonavos klubas toliau žaidė užtikrintai ir vis didino pranašumą. Paskutinę galimybę Jelgavos sportininkės turėjo, kai sumažino deficitą iki trijų taškų (13:10). Bet greitai teko nuleisti rankas ir pripažinti jonaviečių pranašumą. Šeimininkės laimėjo atkarpą net 12:2 ir laimėjusios trečiąjį setą 25:12., šventė galutinę pergalę „sausu“ rezultatu 3:0 (25:17, 25:14, 25:12).

Šiame mače 15 taškų surinko Danielė Kvedaraitė, 13 – Ugnė Lokytė, 10 – Iryna Jakutavičienė, 5 – Aurėja Karvelytė, 7 – Marina Shramko, 3 – Livija Sabatauskaitė, 1 – Akvilė Sebežiova.

Sekmadienį buvo sužaisti ir užfiksuoti dar šie rezultatai: „Kaunas-VDU“ – Daugpilio „SUFA klubs/DU“ (Latvija) 3:0, Tartu „TU/Bigbank“ (Estija) – Rygos „RSU/MSG“ (Latvija) 1:3, „Barrus/Voru VK“ (Estija) – Rygos tinklinio mokykla (Latvija) 0:3).

Čempionate rezultatyviausiai rungtyniauja: Carmel Vares („Audentes SG/NK“) – 101, Danielė Kvedaraitė („Aušrinė“) – 75, Kristine Leskinoviča (RSU/MSG) – 65 taškai...

Po ketverių rungtynių namuose, Jonavos „Aušrinė“ dabar rungtyniaus svečiuose. Lapkričio 5 d., šeštadienį, jonavietės žais Rygoje su „RSU/MSG“ ekipa, o lapkričio 6 d., sekmadienį – su dar viena Rygos ekipa (Rygos tinklinio mokykla/LU).

Gytis RAMANAUSKAS