Paskelbtas Laisvalaikis

Kitokia vasaros stovykla

Antradienis, 05 July 2016 11:36 Parašė 

UAB „Renerga“ jau keturioliktus metus iš eilės organizavo vasaros stovyklą Jonavos, Kretingos ir Anykščių rajonų mokiniams. Jos metu siekta skatinti moksleivius susimąstyti apie tai, kaip jie vartoja energiją, skatinti elgsenos pokyčius.

Nuo birželio 27 iki liepos 1 d. Kaišiadorių r. Stasiūnų k. įsikūrusioje Roko sodyboje stovyklavo moksleiviai iš Jonavos, Anykščių ir Kretingos rajonų. Programoje buvo gausu įvairių veiklų, skatinančių moksleivius domėtis ir pažinti atsinaujinančius energijos išteklius. Lietuvos energijos instituto inžinierius surengė paskaitą apie naujus, dar mažai žinomus atsinaujinančios energijos išteklius, o Kauno technologijos universiteto mokslininkų draugijos nariai pademonstravo ir patiems leido atlikti įvairius bandymus. Praktinių veiklų metu moksleiviai, pasitelkę savo kūrybiškumą, kūrė draugiškų aplinkai miestų maketus, koliažus, vaidinimus.

Stovykloje moksleiviai ne tik įgijo žinių apie atsinaujinančius energijos išteklius. Antai dainininkė Ieva Zasimauskaitė skaitė paskaitą apie sveiką gyvenseną. Ji akcentavo, kad svarbu ne tik saugoti gamtos išteklius, bet ir rūpintis savimi. Po paskaitos Ieva, mindama dviratį, kuris gamina elektros energiją, suplakė moksleiviams skanius ir vasariškus kokteilius.

Visą savaitę stovykloje netrūko ir įvairių pramogų – moksleiviai, susibūrę į komandas, varžėsi orientacinėse varžybose, žaidė tinklinį, futbolą, ėjo į naktinį žygį, gamino ir laidė aitvarus. Stovyklos atmosferą įkaitino grupės „Zeta Beat“ koncertas ir diskoteka su DJ.

UAB „Renerga“ viena iš pirmųjų Lietuvoje pradėjo vystyti alternatyviąją energetiką ir ėmėsi socialinės bei švietėjiškos veiklos. Bendrovė laikosi nuostatos, kad nepakanka tik patiems tausoti gamtą: būtina įtraukti į aplinkosauginę veiklą vietos bendruomenę, ją skatinti tausoti ir puoselėti savo kraštą, rūpintis gamta.

Eglė KRIAUČIŪNAITĖ