Pareigūnai sulaikė kvaišalų platintojus

Trečiadienis, 23 March 2016 10:39 Parašė 

Gavus duomenų apie neteisėtą narkotinių ar psichotropinių medžiagų prekybą, pernai lapkritį Jonavos PK buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 1 d.

Atliekant ilgalaikius ikiteisminio tyrimo veiksmus, toliau fiksuojant tyrimo metu gautą informaciją dėl narkotinių ar psichotropinių medžiagų disponavimo ir platinimo, šiemet vasario 12 d. buvo sulaikyti du Jonavos gyventojai, gimę 1994 m. ir 1995 m. Asmens kratų bei kratų šių asmenų gyvenamosiose ir negyvenamosiose patalpose metu rasta ir paimta, kaip įtariama, amfetamino ir hašišo, svarstyklės narkotinėms medžiagoms sverti, kastetas ir nelegaliai laikomas dujinis pistoletas. Įtariamieji buvo suimti, vėliau kardomosios priemonės pakeistos į su laisvės atėmimu nesusijusiomis.

Tęsdami ikiteisminio tyrimo veiksmus pareigūnai kovo 15 d. sulaikė dar du anksčiau teistus jonaviečius, gimusius 1985 m. ir 1996 m. Asmens kratų, taip pat kratų šių asmenų gyvenamosiose ir negyvenamosiose patalpose metu buvo rasta ir paimta, kaip įtariama, didelis kiekis amfetamino, svarstyklės narkotinėms medžiagoms sverti ir nelegaliai laikomas dujinis pistoletas.

Kovo 17 d. Jonavos rajono apylinkės teismas 1985 m. gimusį įtariamąjį leido suimti 2 mėnesiams. 1996 m. gimusiam įtariamajam skirtos su laisvės atėmimu nesusijusios kardomosios priemonės.

Policijos inf.