Paskelbtas Aktualijos

Graži aplinka padės pacientams sveikti

Ketvirtadienis, 17 March 2016 15:44 Parašė 

Trečiadienį Jonavos ligoninės ketvirtajame aukšte įsikūrusių antrojo Terapijos (kardiologijos) ir Ortopedijos traumatologijos skyriai pražydo ne tik gėlėmis, bet ir darbuotojų bei pacientų šypsenomis: pagaliau baigėsi daugiau metus laiko trukęs remontas. Patalpas pašventino Jonavos dekanato dekanas kun. Audrius Mikitiukas.

Ta proga nešini gėlėmis ir simbolinėmis dovanėlėmis pasveikinti šių skyrių medikų atskubėjo būrys kolegų iš kitų skyrių, atvyko rajono meras Mindaugas Sinkevičius ir jo pavaduotojas Eugenijus Sabutis, administracijos direktoriaus pavaduotojas Valdas Majauskas, Sveikatos, ekologijos ir socialinių reikalų komiteto pirmininkė Birutė Platkauskienė, ligoninės Stebėtojų tarybos narė Nijolė Meškauskienė, kiti svečiai.

Ligoninės direktorė Aldona Baltutienė dėkojo abiejų skyrių kolektyvams už kantrybę ir supratingumą, nes buvo išties nelengva visus metus tokiomis sąlygomis, kol vyko remontas, dirbti. Ortopedijos traumatologijos skyriaus vedėja Gintarė Valuntaitė pastebėjo, kad šis nelengvas metas atnešė ir teigiamų dalykų: abu skyriai suartėjo. Ir ligoninės direktorė A. Balutienė, ir abiejų skyrių vedėjai G. Valuntaitė ir Arvydas Gasys džiaugėsi, kad dabar personalas turės geresnes sąlygas dirbti, o graži aplinka padės pacientams greičiau pasveikti. Šiuose skyriuose per metus gydosi 1600-1700 pacientų. A. Balutienė apgailestavo, kad nepavyko pakeisti lovų palatose – paprasčiausiai neįpirko.

Prie ketvirtojo aukšto remonto prisidėjo ir Savivaldybė, todėl meras džiaugėsi, kad medikai ir pacientai turės gražesnę darbo aplinką. Rajono vadovo mintyse – nauji sumanymai: remonto laukia ir kiti aukštai, o ypač – Vaikų ligų skyrius. „Savivaldybė, kaip įstaigos steigėja, ir toliau investuos, kad mūsų ligoninė atrodytų deramai. Manau, kad pavyks įsigyti ir taip reikalingą tomografą. Drauge su ligoninės vadove derybas pradėjo prie vieno ministro, dabar pratęsime vadovaujant jau kitam ministrui. Manau, kad mums pavyks,“ – sakė meras M. Sinkevičius.

Teigiamais pokyčiais rajono ligoninėje džiaugėsi Savivaldybės tarybos narės B. Platkauskienė ir N. Meškauskienė: ligoninės administracija sugebėjo ne tik išlaikyti esamą paslaugų lygį, bet dar ir išplėsti teikiamas paslaugas, nemažai investavo į medicininės įrangos atnaujinimą, išaugo gimdymų ir operacijų skaičius. Panašaus tipo ligoninės kituose rajonuose sprendžia vos ne hamletišką dilemą: būti ar nebūti.

Jonavos ligoninė nuo 2007 m. dalyvauja Valstybės investicijų programoje (VIP) „VšĮ Jonavos ligoninės pastato rekonstrukcija ir sterilizacinės modernizavimas“. Iš šios programos lėšų apšiltintas pastatas, renovuoti šilumos punktai, nupirkta sterilizacinės įranga. Jau įsisavinta apie 840 tūkst. eurų šios programos lėšų. Pasak ligoninės vadovės A. Balutienės, kadangi didesnė dalis operacijų atliekama III lygio įstaigose, priimtas sprendimas suremontuoti ir atnaujinti skyrius. Šiemet bus remontuojamas trečiasis aukštas.

Laima SLOVIKIENĖ