Paskelbtas Sportas

Baigėsi šaškių vasara

Antradienis, 29 August 2017 16:30 Parašė 

Jonavos šaškininkams baigėsi turnyrais, išvykomis prisodrintas vasaros sezonas. Paskutinis jo atokvėpis – Baltijos kelio atminimui surengtas trijų rajonų turnyras, įvykęs naujojoje sporto arenoje.

Kaip papasakojo renginio organizatorius ir teisėjas Aleksandras Fomkinas, šiame turnyre susigrumė 18 galvočių, atvykę iš Kauno, Ukmergės ir mūsų rajono. Partijos buvo trumpos – kiekvienam po 10 minučių, pridedant 5 sekundes po padaryto ėjimo. Į pergales vedė patirtis. Pirmoji vieta atiteko Laikinosios sostinės žaidėjui, beje, buvusiam jonaviečiui, Vincui Guogiui. Jo sąskaitoje – 7,5 taško iš 9 galimų. Tašku atsiliko kaunietis kandidatas į meistrus Emilis Jurkynas, trečioje vietoje – nepailstantis Jonavos veteranas Povilas Raila, įveikęs net antros vietos laimėtoją. Pagirtinai kovojo ir kiti jonaviečiai – Jonas Čižiūnas, Jonas Venckas, Aleksandras Loginovas, Stasys Markevičius, net jaunoji Karolina Šimkutė pelnė 1,5 taško.  

Turnyro prizininkų laukė įdomūs prizai – iš jovaro žievės to pačio A. Fomkino išdrožinėtos skulptūrėlės. Jas pelnė ne tik trys geriausieji, bet ir vyriausias galvočius – P. Raila, taip pat šauniausiai tarp moterų  pasirodžiusi ukmergiškė pedagogė Melanija Juškienė.

Liepos mėnesį daug žaidėjų į Jonavą buvo sutraukusios ir miesto šventės batalijos. Ten kur kas už mūsiškius pranašesni buvo Elektrėnų, Marijampolės, tie patys Kauno 64 langelių mėgėjai. Keliais žingsniais nuo jų atsiliko jonaviečiai J. Čižiūnas, Vilmantas Morkaitis, Edmundas Palaima, S. Markevičius, Tomas Akmenskas, kiti.

Marius GLINSKAS

Autoriaus nuotr.