Paskelbtas Miesto naujienos

Tradicinė miesto apžiūra

Trečiadienis, 02 August 2017 12:28 Parašė 

Pirmadienį į tradicinę miesto apžiūrą pakvietė rajono meras Eugenijus Sabutis. Joje dalyvavo mero pavaduotojas, Miesto reikalų komiteto pirmininkas Erlandas Andrejevas, UAB „Jonavos paslaugos“ direktorius Edmundas Mulokas, Jonavos miesto seniūnijos seniūnas Povilas Beišys, Aplinkos ir sveikatos apsaugos skyriaus vyr. specialistė Živilė Zareckaitė, Viešosios tvarkos skyriaus (VTS) vedėjas Andrius Venckus, rajono žiniasklaidos atstovai.

Šalia kolumbariumo bus įrengti suoleliai

Apžiūros dalyviai aplankė Jonavos miesto kapines, apžiūrėjo papildomai įrengtas naujas kolumbariumo sekcijas. Pageidaujantiems artimųjų palaikus kremuoti vietos artimiausiam laikui pakaks. Rajono meras E. Sabutis sulaukė kelių gyventojų prašymų šalia kolumbariumo įrengti suolelius, todėl kreipėsi į mieto seniūnijos seniūną P. Beišį, kad gyventojų prašymas dėl suolelių įrengimo artimiausiu laiku būtų įgyvendintas. Meras informavo susirinkusius, kad kitais metais taip pat planuojama atnaujinti fasadinę kapinių tvoros pusę.

Gera žinia dviračių mėgėjams

Šaltinio g. pabaigoje, ties tvenkiniu, nebaigti tiesti dviračių takai. Meras atkreipė dėmesį į tai, kad Jonavoje gyventojai aktyviai naudojasi įrengtais ir sutvarkytais dviračių takais, todėl tokių vietų, kur trūksta tik nedidelės tako atkarpos, turėtų nelikti. Siūlė ateityje seniūnijai pasvarstyti, kaip apjungti esančius dviračių takus, kad nuo Šaltinio g. galima būtų privažiuoti prie tako, vedančio per pušyną į miesto kapines.

Stambiagabaritės atliekos neturėtų badyti akių

Kosmonautų g. akis bado prie konteinerių sukrautos stambiagabaritės atliekos. Nors gyventojams šiuo metu nedraudžiama sekmadienį sunešti ir tvarkingai sudėti atliekas šalia konteinerių, bet dažnas tuo piktnaudžiauja. Taip nutiko ir minėtu atveju ‒ prie konteinerių sukrautos automobilio salono dalys, sėdynės. Pasak E. Muloko, šios atliekos turėtų likti automobilių remonto servisuose, nes aikštelėse jų nepriima. Žinoma, UAB „Jonavos paslaugos“ galėtų tarpininkauti ir padėti gyventojams, bet šių atliekų išvežimas ir sutvarkymas papildomai apmokestinamas.

Dar keli pastebėjimai

Šalia PC „Maxima“ automobilių aikštelės vaizdą gadina daugelį metų nenaudojama smėlio dėžė. Meras paragino miesto seniūną ir UAB „Jonavos paslaugos“ kuo skubiau demontuoti betono konstrukcijas ir sutvarkyti šį plotą. Taip pat netoliese stovi apšvietimo stulpas su pavojingai kyšančiais laidais, seniūnija įpareigota sutvarkyti.

  1. Sabutis prašė Miesto seniūnijos seniūno P. Beišio atkreipti dėmesį į pėsčiųjų taką, vedantį nuo PC „Maxima“ automobilių aikštelės link Lietavos g. 11-o namo – lyjant stipriam lietui jis nuolat būna apsemtas. Reikėtų įrengti lietaus nubėgimo trapą arba perkloti visą taką iš naujo.

Rūšiuoti reikia atsakingai

Aikštelėje prie komunalinių atliekų konteinerių šalia Kosmonautų g. 26-o namo jau ne pirmą dieną netvarkingai suversta krūva nenaudojamų baldų ir buitinės technikos, o privažiavimas prie šio namo labai duobėtas. Meras pastebėjo, kad šiukšlina pavieniai gyventojai, o moka už paslaugas visi. UAB „Jonavos paslaugos“ direktorius E. Mulokas sakė, kad gyventojai nuolat informuojami ir raginami rūšiuoti atsakingai, prašoma vežti stambiagabarites atliekas tiesiai į rūšiavimo aikštelę, bet ne visi stengiasi, kad miestas atrodytų gražiai. Juo labiau, kad už išvežamą didesnį kiekį atliekų, bendrovė priversta paslaugų kainą didinti visiems gyventojams. Direktorius stebėjosi, kad kartais nepakanka net visos darbo dienos išvežti po savaitgalio susikaupusias stambiagabarites atliekas.

Grafičiais išmargintiems kioskams ir kelio duobėms – ne

Kylant laiptais į Kosmonautų mikrorajoną žvilgsnis nenorom užkliūva už apleistų, apgriuvusių, grafičiais išmargintų kioskų privačiose valdose. E. Sabutis kreipėsi į miesto seniūniją, kad paragintų privačių sklypų savininkus kuo skubiau susitvarkyti, o jei neplanuoja vykdyti veiklos, kioskus nukelti, o teritoriją ir ją juosiančią tvorą sutvarkyti.

Meras pastebėjo, kad mažesnėse miesto gatvelėse (Mokyklos, Geležinkelio, Mažojoje, Girelės g. ir kt.) po stiprių liūčių atsirado po kelias didesnes duobes. Pavedė UAB ,,Jonavos paslaugos“ minėtose gatvelėse duobes sutvarkyti, kol nereikia didesnių investicijų. 

Bendrojo skyriaus inf.