Ketaus puodai arba dar kitaip visuomenėje vadinami „špižiniai“ puodai pasižymi ilgaamžiškumu, bei žinoma savo gerosiomis savybėmis su kuriomis juose pagamintas maistas, daug gardesnis ir skanesnis. Šiuos puodus jau nuo seno žmonės naudoja gamindami maistą, šie puodai ilgaamžiški ir patvarūs, o svarbiausia, kad puikiai išlaiko ir paskirsto šilumą gaminant maistą juose.

Ketvirtadienis, 22 February 2024 14:17

Ruklos kultūros centre – meilės gyvenimui šventė

Parašė į Renginiai

Neseniai Ruklos kultūros centre surengtoje popietėje „Meilė žmogui ir Tėvynei“ didžiąją dalį klausytojų sudarė Paupio globos namų gyventojai, turėję galimybę pasiklausyti rajono  poezijos klubo „Šaltinis“ skaitomų eilėraščių ir dainų, artimai pabendrauti su kūrėjais. Kadangi renginio data buvo pasirinkta vasario 15-oji, įsiterpusi tarp Šv. Valentino ir Lietuvos valstybės atkūrimo dienų, tad visas dėmesys buvo skiriamas tauriausiam jausmui – meilei.

Trečiadienis, 21 February 2024 11:07

Duona kasdienė

Parašė į Laisvalaikis

Per žiemos ir pavasario apeigas mūsų protėviai duoną aukodavo namų, ugnies, vandens ir kitoms dievybėms. Tos apeigos prasidėdavo vasario pradžioje. Pirmosios to mėnesio dienos buvo skirtos Perkūno, Žalio medžio ir ugnies pagerbimui. VASARIO 5 DIENA buvo paskirta ugnies deivei motinai Gabijai, kurios garbei kepdavo apeigų duoną.

Puslapis 2 iš 135