Ketaus puodai arba dar kitaip visuomenėje vadinami „špižiniai“ puodai pasižymi ilgaamžiškumu, bei žinoma savo gerosiomis savybėmis su kuriomis juose pagamintas maistas, daug gardesnis ir skanesnis. Šiuos puodus jau nuo seno žmonės naudoja gamindami maistą, šie puodai ilgaamžiški ir patvarūs, o svarbiausia, kad puikiai išlaiko ir…

Duona kasdienė

Trečiadienis, 21 February 2024 11:07 Parašė
Per žiemos ir pavasario apeigas mūsų protėviai duoną aukodavo namų, ugnies, vandens ir kitoms dievybėms. Tos apeigos prasidėdavo vasario pradžioje. Pirmosios to mėnesio dienos buvo skirtos Perkūno, Žalio medžio ir ugnies pagerbimui. VASARIO 5 DIENA buvo paskirta ugnies deivei motinai Gabijai, kurios garbei kepdavo apeigų…
Puslapis 8 iš 39