Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sveikata

Sveikos gyvensenos patarimai

Trečiadienis, 30 November 2022 01:52 Parašė 

Mitybos patarimai

Sudarykite subalansuotą mitybos planą, į kurį įtraukite baltymus, angliavandenius, riebalus, vitaminus ir mineralus. Visi jie yra būtini jūsų organizmo sveikatos poreikiams. Daugiausia dėmesio skirkite visaverčiam ir šviežiam maistui ir kasdien suvartokite daugiau žalumynų, spalvotų daržovių ir vaisių.

Pirmenybę teikite maisto ruošimui namuose, kad galėtumėte būti atsakingi už tai, kas konkrečiai patenka į jūsų maistą. Iš anksto planuokite patiekalus ir savaitgaliais keliaukite į maisto prekių parduotuvę, kad savaitės metu būtumėte apsirūpinę sveiku maistu. 

Vanduo

Palaikykite skysčių balansą organizme, per dieną išgerdami šešias-aštuonias stiklines vandens (kiti gėrimai neskaičiuojami). Nereikia būti apsėstiems, nes gerti iki troškulio padeda daugumai žmonių, tačiau atkreipkite dėmesį į suvartojamo vandens kiekį.

Rytą pradėkite stikline vandens, geriausia šilto, kad nuramintumėte virškinimo sistemą ir sudrėkintumėte limfinę sistemą. Išgėrę vandens, palaukite penkiolika minučių, kol galėsite mėgautis kava, arbata ar kitais maisto produktais, kad organizmas turėtų laiko pasinaudoti valomosiomis savybėmis.

Kokybiškas miegas

Vidutiniškai sveikam suaugusiam žmogui kiekvieną naktį reikia aštuonių valandų kokybiško miego, todėl miegui skirkite prioritetą! Svarbu susikurti patogią ir atpalaiduojančią miego aplinką, sutelkiant dėmesį į kuo didesnį komfortą ir kuo mažesnį blaškymąsi. (Taip, tai reiškia, kad telefoną ir kitus prietaisus reikia laikyti kuo toliau nuo miegamojo.)

Fizinis aktyvumas

Įsitikinkite, kad penkis kartus per savaitę bent 30 minučių atliekate vidutinio sunkumo fizinius pratimus, kad gautumėte naudą, susijusią su sveika gyvensena.

Susiraskite treniruotes ir treniruočių būdus, kuriuos iš tikrųjų mėgstate atlikti. Kuo mažiau mankštinimosi jausmas bus panašus į prievolę, tuo tvaresnis jis bus.

Daugiausia dėmesio skirkite kardio, jėgos ir tempimo treniruotėms, kad išlaikytumėte tinkamą fizinę formą.Reguliariai keiskite treniruočių rutiną naujais judesiais, kad jūsų raumenys būtų nuolat lavinami.

Kuo dažniau mankštinkitės lauke, kad pasikaitintumėte saulėje ir plaučiai galėtų pakvėpuoti grynu oru.

Treniruotes planuokite iš anksto. Jei treniruotės, kaip ir bet kuris kitas svarbus įsipareigojimas, taps neginčijamu dalyku, bus labiau tikėtina, kad jas įvykdysite.

Į darbą eikite pėsčiomis arba važiuokite dviračiu, užuot važiavę automobiliu, jei tai saugu. Jei važiuojate viešuoju transportu, išlipkite viena stotele anksčiau.

Kasdienė savęs priežiūra

Jūsų oda yra didžiausias kūno organas, todėl tinkamai rūpinkitės jos išoriniais sluoksniais. Po treniruotės nusiprauskite duše arba nuvalykite prakaitą, dažnai drėkinkite ir nepamirškite pasitepti apsauginiu kremu nuo saulės (nepamirškite, kad naujai užteptas apsauginis kremas nuo saulės apsaugo dvi valandas).

Išbandykite kontrastinį dušą! Maudydamiesi duše kaitaliokite karštą ir šaltą vandenį, kad pagerintumėte kraujotaką ir kraujotaką bei tonizuotumėte odą.

Praktikuokite gerą burnos higieną. Dukart per dieną valykite dantis, kasdien naudokite dantų siūlą, o limonadą ir sultis gerkite per šiaudelį, kad išvengtumėte ėduonies.

Intymūs santykiai

Dažnai manome, kad seksas teikia tik malonumą, tačiau jis taip pat teikia fizinę, emocinę ir psichologinę naudą.Pagerinti seksą gali sekso prekes iš slaptasnoras.lt

Psichinė gerovė

Kasdien raskite laiko užsiimti mėgstama veikla - mėgstamu hobiu, žaidimais su augintiniu ar pokalbiais su brangiu draugu - viskas, kas jus džiugina.

Medituokite. Ši sąmoninga praktika padeda pasiekti ramaus sąmoningumo būseną, kuri atgaivina ir protą, ir kūną.

Reguliariai atsikratykite skaitmeninių technologijų. Nustatykite telefoną į lėktuvo režimą po 21 valandos, valgio metu nenaudokite jokių prietaisų, o savaitgaliais nesinaudokite kompiuteriu.  

Praktikuokite dėkingumą. Susitelkimas į teigiamus dalykus gyvenime, už kuriuos esate dėkingi, yra galingas metodas, padedantis jaustis laimingesniems ir pagerinti bendrą sveikatą.

Praktikuokite pozityvų mąstymą. Mūsų mintys sukelia neurochemines reakcijas mūsų kūnuose ir formuoja giliausius įsitikinimus apie save ir pasaulį.

Išmokite išeiti iš savo galvos. Atgaivinkite protą ir grįžkite į ryšį su savo kūnu pasivaikščiodami arba darydami ką nors rankomis.