Paskelbtas Sveikata

TOP 3 būdai, kodėl reikia vartoti kolageną

Ketvirtadienis, 11 August 2022 14:39 Parašė 

Kolagenas yra vienas iš svarbiausių baltymų žmogaus kūne. Jis yra pats pagrindinis jungiamųjų audinių komponentas, kuris svarbus vos ne kiekvienai kūno daliai. Kolagenas užtikrina net ir puikią odos struktūrą bei palaiko kaulų stiprumą. Deja, bėgant metams natūralaus kolageno vis mažėja, todėl tam yra pasitelkiami specialūs papildai, kurie padeda užpildyti kolageno trūkumą organizme.

Kolagenas skirtas odos būklei

Kolagenas yra pats pagrindinis odos komponentas. Būtent dėl to jis atlieka tiek svarbių vaidmenų odos stiprinimo procese, suteikia jai elastingumo bei užtikrina drėkinimą. Po truputi senstant, kūnas pagamina vis mažiau kolageno, todėl oda tampa sausa ir susidaro raukšlės. Tyrimais yra įrodyta, kad kolageno maisto papildai ar peptidai, kuriuose yra kolageno baltymo, padeda sulėtinti odos senėjimo procesą, taip sumažina raukšles bei odos sausumą. Taip pat kolageno papildų vartojimas skatina ir kitų baltymų, kaip fibrilinas ir elastinas, strukturizuoti odą. Tai reiškia, kad jums bus lengviau kovoti su įvairiomis odos ligomis ir spuogais. Ohhira internetinėje parduotuvėje galite rasti kolageno papildus, kurie padės išlaikyti jūsų puikios odos būklę!

Kolagenas mažina sąnarių skausmus ir kaulų retėjimo riziką

Kolagenas padeda palaikyti ir kremzlių vientisumą - juk jos yra toks ypatingas elementas, kurių audiniai yra panašūs į gumą ir saugo mūsų sąnarius. Mažėjant kolageno kiekiui organizme, išauga sąnarių degeneracinių sutrikimų, kaip: osteoartritas.
Moksliniai tyrimai yra įrodę, jog kolageno papildų vartojimas padeda sumažinti osteoartrito simptomus bei padeda kovoti su sąnarių skausmais.
Taip pat svarbu pabrėžti, kad kolageno galima rasti ir žmogaus kauluose. Šiuo atveju kolagenas užtikrina kaulų tvirtumą ir struktūrą. Žinome faktą, kad senstant prastėja ir kaulų būklė, o taip yra todėl, nes su amžiaus augimu sumažėja natūralaus kolageno gamyba. Vis atsiranda didesnė rizika susirgti kaulų tankio ligomis ir patirti kaulų lūžius. Tam, kad to išvengti ypatingai rekomenduojama vartoti kolageninius papildus - kokius jų pasirinkti, visada galite paklausti savo šeimos gydytojo arba vaistininko.

Kolagenas stiprina širdies veiklą

Kolageno papildai aktyviai dalyvauja kovojant su įvairiomis širdies ir kraujagyslių ligomis. Kolagenas net suteikia arterijoms struktūrą, kurios yra atsakingos už nuolatinį kraujo tiekimą kūnui. Kai organizme pradeda trūkti kolageno, arterijos tampa labai silpnos ir trapios. Tai gali sukelti aterosklerozę, o tai yra liga, kuriai būdingas arterijų susiaurėjimas. Taip pat aterosklerozė gali sukelti ir širdies priepuolį bei insultą.
Deja, turime labai daug žmonių, kurie serga įvairiomis širdies ligomis (kartais to net nežinodami!), todėl nepamirškime pasirūpinti savo sveikata! Juk vitaminai ir papildai būtent tam ir yra išrasti, kad galėtų sukurti apsauginį sluoksnį nuo visų ligų ir negalavimų. Kolagenas yra vienas iš jų, kuris gali padėti turėti sveiką kūną!