Paskelbtas Sveikata

Kaip išsirinkti sau tinkamus akinius?

Ketvirtadienis, 11 August 2022 14:38 Parašė 

Regos sutrikimais skundžiasi gana nemažas kiekis žmonių, o jų skaičius tik nuolat auga. Kodėl atsiranda problemų su regėjimu sunku pasakyti - vieniems tai yra paveldimą, o kiti didžiąją dalį savo laiko praleidžia dirbdami su kompiuteriu, išmaniais prietaisais ar tokiu darbu, kuriam yra reikalingas ypatingai atidus akių darbas. Šiai dienai galima rinktis iš plataus akinių asortimento, o belieka išsirinkti tik sau labiausiai tinkamus.

Regos testas

Regos testas yra atliekamas visiems, kuriems prireikė akinių. Regos Centras gali pasiūlyti šią paslaugą, o kvalifikuoti specialistai galės atlikti ne tik bendrą regos testą, bet ir ištirti, ar neturite kokių papildomų sutrikimų su regėjimu. 

Regos testas yra vykdomas tokiu principu: jūs turite žvelgti į specialų prietaisą autorefraktometrą. Tai turite padaryti žvelgiant viena akimi, o vėliau kita. Jame jus matysite paveikslėlį ir taip bus nustatyta jūsų regos kokybė. Iš pradžių paveikslėlis būna neryškus, o tik vėliau išryškėja. Patikros metu smakras turi būti priglaustas prie specialios atramos, o kakta - prie laikiklio. Jums negalima judėti ar kalbėti tol, kol jūsų akys bus išmatuotos infraraudonaisiais spinduliais. Turint trumparegystę, vaizdas akyse susidaro tik prieš tinklainę, o toliaregystės atveju - už tinklainės. Jeigu vaizdas susidaro tiesiai tinklainėje, tuomet jūsų matymas yra normalus.

Akinių rėmeliai

Prieš pasirenkant akinių rėmelius, jums gali būti atliktas papildomai regos korekcijos nustatymas, kurio metu jums bus užduoti keli klausimai apie jūsų regėjimo būklę.

Renkantis akinių rėmelius optikos specialistas padės jums rasti tinkamus rėmelius pagal jūsų darbo aplinką bei kasdienybę. Turite būti atidūs, nes tie akiniai, kurie tinka statybininkui, nereiškia, kad tiks dantų gydytojui. Akiniai turi tvirtai priglusti, tačiau nespausti jūsų ausų. Jeigu išsirinksite tokius, kurie spaus jūsų ausis, tuomet jausite nuolatinį diskomfortą, nes būtent ten yra jautrūs nervų kanalai. Taip pat rėmelių kojelių zona ir ilgis turi būti puikiai priglundantys prie nosies. Akinių rėmeliai bus renkami ir pagal jūsų veido formą. 

Akinių lęšiai

Akinių lęšiai yra pati svarbiausia priemonė renkantis akinius - juk jų dėka galėsite vėl puikiai matyti. Renkantis akinių lęšius bus atsižvelgta ir į tokius aspektus, kaip: kiek laiko praleidžiate žiūrėdami į kompiuterio ekraną? ar daug judate? ar vairuojate - jeigu taip, ar dažnai?
Profesionalūs optikos specialistai padės jums priimti patį tinkamiausią sprendimą iš įvairių akinių lęšių rūšių, nes patikėkit, jų yra labai daug. Akinių lęšiai būna skirti vienažidiniams arba daugiafunkciams akiniams, pagaminti iš skirtingų medžiagų ir su skirtingomis paviršių dangomis. Kiekviena šių rūšių turi savo specifines savybes, todėl pagal tai galėsite išsirinkti sau labiausiai tinkamus. Taip pat akinių lęšius galima padengti specialia danga, kuri mažina rasojimą bei trukdo kauptis nešvarumams.