Paskelbtas Sveikata

Kaip išsirinkti dviratį treniruoklį?

Antradienis, 26 April 2022 10:22 Parašė 

Planuojantys pradėti sportuoti namuose neretai pasvarsto ir apie įvairios sporto įrangos pasirinkimą. Dviratis treniruoklis – tai vienas populiariausių pasirinkimų, kuris turi ne taip ir mažai privalumų. Dviračių treniruoklių pasirinkimas dabar tikrai nėra siauras, todėl naudinga pasidomėti, į kokias šio sporto inventoriaus savybes vertėtų atsižvelgti.

Reguliavimo galimybės

Naudotis dviračiu treniruokliu bus galima gerokai patogiau, jei turėsite galimybę reguliuoti įvairias šio sporto inventoriaus dalis. Rinkdamiesi treniruoklį pasidomėkite, ar galima keisti sėdynės aukštį, reguliuoti šalia rėmo ar pedalų esančius dirželius, ir t.t. Dviračio treniruoklio sėdynė turi būti nustatyta taip, kad minant pedalus kojos būtų ištiesiamos.

Pasipriešinimas

Taip pat svarbu išsiaiškinti, koks bus pasipriešinimas minant pedalus: kuo jis bus didesnis, tuo daugiau jėgos prireiks treniruočių metu. Pagal pasipriešinimo tipą dviračiai treniruokliai yra skirstomi į kelis tipus: gali būti pasirenkami treniruokliai su mechaniniu pasipriešinimu, su magnetiniu pasipriešinimu (jie yra tylesni ir tikslesni), arba su elektromagnetiniu pasipriešinimu (tokie dviračiai treniruokliai yra pažangiausi).

Smagračio svoris

Kuo didesnis bus smagračio svoris, tuo daugiau jėgų prireiks minant dviratį. Daugumos dviračių treniruoklių smagračio svoris yra 4-18 kg, todėl įsivertinkite, koks jo svoris galėtų būti optimaliu pasirinkimu.

Maksimali apkrova

Renkantis dviratį treniruoklį taip pat vertėtų atsižvelgti ir į jo maksimalią apkrovą. Nors daugumos dviračių treniruoklių maksimali apkrova yra 150-160 kg, tačiau pigesnių treniruoklių maksimali apkrova gali būti mažesnė.

Papildomos funkcijos

Pažangūs dviračiai treniruokliai gali turėti ir tam tikrų papildomų funkcijų. Pavyzdžiui, dviratis treniruoklis gali skaičiuoti treniruotės laiką, numintus kilometrus, sudegintas kalorijas, matuoti širdies pulsą, ir t.t. Nors tokių treniruoklių kaina įprastai yra aukštesnė, tačiau tuomet, jei esate pasiryžę intensyvioms treniruotėms, šios papildomos funkcijos gali būti tikrai palankiu pasirinkimu.