Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sveikata

Greiti ir išsamūs maisto netoleravimo tyrimai

Antradienis, 12 April 2022 12:26 Parašė 

Tam tikrų maisto produktų netoleravimas yra problema, su kuria vienaip ar kitaip susiduria daugelis. Jeigu norite išsiaiškinti, kokio tiksliai maisto netoleruoja Jūsų organizmas, naudingi specialūs maisto netoleravimo tyrimai, kurių metu paaiškės, ko reikėtų vengti. Skaitykite toliau ir sužinokite apie atliekamus tyrimus bei kur dėl jų kreiptis.

Kada verta atlikti maisto netoleravimo tyrimus?

Susidūrus su prasta savijauta ir pablogėjusia sveikata, kai įprastais būdais nepavyksta nustatyti tikslių susirgimų priežasčių, vertėtų pagalvoti apie maisto netoleravimo tyrimus. Galbūt Jūsų organizmas netoleruoja kokio nors maisto produkto? Iš tiesų nebūtina būti alergišku kokiems nors maisto produktams. Atvejų, kai organizmas netoleruoja maisto gali būti labai įvairių. Kiekvieno žmogaus organizmas yra unikalus ir skirtingai priima tą patį maistą.

Net jeigu ir Jums nėra būdingos alergijos, visuomet naudinga pasidaryti testą, kuris padės įgyti daugiau aiškumo. Tuo pačiu sužinosite ir kas tinka organizmui, todėl turėsite galimybę kruopščiau pasirūpinti sveika, sau individualiai tinkama mityba, kuri padės palaikyti kur kas geresnę sveikatą ir viso organizmo žvalumą.

Maisto netoleravimo simptomai

Požymiai, kuriais gali reikštis organizmo netoleravimas tam tikrų maisto produktų gali būti labai skirtingi ir tai individualu. Tačiau dažniausiai pastebimi tokie simptomai kaip chroniškos virškinimo problemos, lėtinis nuovargis, bendras kūno silpnumas, kartais gali pasireikšti sąnarių skausmai ar migrena, dėmesio sutrikimai ar aštrios reakcijos ir pan. Į maisto netoleravimą kartais savaip reaguoja ir oda. Simptomų stiprumas labai įvairus.

Nereikėtų maišyti maisto netoleravimo su alergija, nes tai nėra visiškai vienas ir tas pats. Alergiją nustatyti lengva, kadangi jos požymiai pasireiškia iš karto, o maisto netoleravimo požymių pradžioje galima ir nejausti. Būtent todėl svarbūs išsamūs tyrimai, kurie padėtų gauti patikimus ir tikslius rezultatus.

Atvykite į kliniką maisto netoleravimo tyrimams ir sužinokite viską apie savo organizmo reakciją į juos. Maisto netoleravimo tyrimų kainos priklauso nuo tiriamų produktų kiekio.