Paskelbtas Sveikata

Plastinės operacijos mamyčių figūros koregavimui

Pirmadienis, 18 October 2021 10:17 Parašė 

Lietuvoje vis dar gyvas neigiamas požiūris į plastines operacijas netrukdo jų populiarumui. Tarp didesnių išvaizdą keičiančių plastinių operacijų yra krūtinės pakėlimas bei pilvo plastika. Šios dvi operacijos vienu metu atliekamos populiariam mommy makeover - moterų figūros po nėštumo atkūrimui.

Dvi operacijos iš karto

Moterys gali norėti atgauti dailią pilvo formą ir jaunatvišką krūtų vaizdą, kurią turėjo prieš gimdymą. Kartais norima pasididinti krūtinę arba tiesiog pakoreguoti krūtų formą, o tam vienu metu gali prireikti dviejų skirtingų operacijų. Todėl daugelis klinikų siūlo mommy makeover programą, skirtą atkurti figūrai, turėtai ar net dailesnei nei iki gimdymo. Dažniausiai tai pilvo plastika ir krūtų pakėlimas

Paprastai, po gimdymo figūra atsistato per 6 mėnesius, bet jei po šio laikotarpio lieka sudribusi pilvo oda, nukarusios krūtys, galima kreiptis į plastikos chirurgus pagalbos. Kitos priemonės, kurias galima išbandyti - sportas, vakuuminiai masažai, preparatai ir tepalai - gali turėti trumpalaikį arba jokio poveikio. Tuo tarpu, tiek pilvo plastika, tik krūtų pakėlimas yra greitai pasiekiamas ir akivaizdus rezultatas.

Dviejų operacijų atlikimas vienu metu turi ir daugiau privalumų. Visų pirma,ik vieną kartą reikės gultis ant operacinio stalo, ir pooperacinis laikotarpis bus trumpesnis, negu po dviejų atskirų operacijų.

Antra, greičiau atgausite pasitikėjimą savimi. Jei nereiks laukti tam tikro laiko tarpo tarp dviejų operacijų atlikimo, jūs greičiau išvysite norimus išvaizdos rezultatus, ir greičiau atgausite pasitikėjimą savimi.

Krūtų pakėlimo operacija

Krūtų kėlimo operaciją dažniausiai pasirenka dėl šių priežasčių:

  • Pagerinti esamą krūtų formą
  • Atgauti po gimdymo ir žindymo, arba numetus daug svorio, prarastą krūtų formą; pakelti krūtis
  • Suteikti nevienodo dydžio krūtims simetrišką formą

Jei pacientė turi nemažas, bet nukarusias krūtis, krūtų pakėlimo operacijos metu spenelis ir aerolė pakeliami į aukštesnę padėtį, bendras krūtų tūris sumažinamas. Kartais gali neužtekti tik krūtų pakėlimo. Jei krūtys mažos, tuščios - siūloma atlikti krūtų pakėlimo ir didinimo implantais procedūras. Krūtis galima didinti ir atliekant riebalų persodinimą, tačiau implantai yra kietesni nei riebalai, ir riebalais negalima suformuoti tokio pilno krūtų vaizdo, koks yra įmanomas implantais. Galima rinktis ir kombinuotą operaciją - krūtų didinimą ir riebalais, ir implantais vienu metu. Tokiu atveju reikia mažesnio (o mažesnis lygu lengvesnis) implanto, kuris atsparesnis gravitacijos jėgai ir tikėtina ilgiau išliks ten, kur turi būti, netemps audinių žemyn. O norima forma suteikiama persodinant pačios pacientės riebalus aplink implantą. Taip suformuota krūtinė yra pageidaujamo dydžio, standumo, formos, o čiuopiant niekas neįtars apie krūtų implantus.

Pilvo plastika

Pilvo plastika, arba abdominoplastika atliekama pagimdžiusioms moterims, kurių išsiskyrę raumenys taip pat ir negrįžo į ankstesnę padėtį. Operacijos metu jie yra susiuvami. Pašalinami pilvo pertekliniai apatiniai minkštieji audiniai, todėl po operacijos pilvas atrodo plokštesnis, o oda glotnesnė. Kartais po neštumo lieka riebalų perteklius, kuriam pašalinti siūloma atlikti riebalų nusiurbimą.

Šių operacijų negalima atlikti iškart po gimdymo. Kūnas turi normalizuotis, žindžiusioms moterims operacijas galima atlikti tik praėjus 6 mėnesiams po žindymo nutraukimo.

Norėdamos sužinoti daugiau informacijos apie operacijas, krūtų pakėlimo bei pilvo plastikos kainas, jas rasite Grožio Akademijos internetiniame puslapyje.