Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Naujųjų metų išvakarėse – dovana jonaviečiams

Antradienis, 03 January 2017 10:52 Parašė 

Prieš pat Naujuosius metus dosnusis Kalėdų Senelis užsuko į UAB „Jonavos autobusai“: iš stebuklingo maišo buvo ištrauktas vienintelis tokio modelio autobusas Lietuvoje – „Vectio T“.

Autobusą iš Vilniaus atvairavo Turkijos autobusų gamyklos „Otokar“ atstovas Lietuvoje, UAB „BTS Vilnius“ direktorius Jonas Žukas. O sutiko rajono vadovai – laikinai einantis mero pareigas Eugenijus Sabutis, administracijos direktoriaus pavaduotoja Vijolė Šadauskienė; UAB „Jonavos autobusai“ stebėtojų tarybos nariai: Marijona Širvelienė (pirmininkė), Artūras Neimontas, Povilas Garbauskas, Rasa Kasputienė.

UAB „BTS Vilnius“ direktorius J. Žukas UAB „Jonavos autobusai“ direktoriui Otarui Urbanui įteikė ne tik naujojo autobuso raktelius, bet ir simbolinį tortą.
Naujutėlis 44 sėdimų vietų su visa komforto įranga „Vectio T“ pritaikytas ilgoms turistinėms kelionėms (bendrovė iki šiol turėjo senesnių nei 10 m.), jo vertė – apie 180 tūkst. eurų.

Mėgstantiems tikslumą „Alio Jonavos“ skaitytojams išvardysime, kas sudaro komforto sąvoką: skystųjų kristalų televizoriai, kondicionierius, šaldytuvas, erdvus salonas ir, žinoma, nemokamas belaidis internetas.

Keleivių saugumui ir jų aptarnavimo kokybei užtikrinti „Vectio T“ įmontuota vaizdo stebėjimo sistema.

Neabejojama, kad komfortabilus autobusas bus nuomojamas ne tik kelionėms, pavyzdžiui, į Lietuvos pajūrį, bet ir į kitas šalis.
Kaip „Alio Jonavai“ sakė UAB „Jonavos autobusai“ direktorius O. Urbanas, bendrovė planuoja pati organizuoti pažintines keliones po Lietuvą, šią paslaugą siūlys privatiems asmenims (ar nebūtų šaunu vietoje sėdėjimo prie gimtadienio stalo visiems drauge išvykti, pvz., į „Sūrio ir alaus kelią“?), įmonių kolektyvams, ugdymo įstaigoms („Duonos kelias“) ir pan. Jau parengtas maršrutas į Aukštaitiją, savo eilės laukia Žemaitija su pajūriu.

Laisvu nuo turistinių kelionių metu „Vectio T“ keleivius veš maršrutu „Jonava–Kaunas“.

„2017-aisiais planuojame pirkti mažiausiai dar du naujus autobusus. Be abejo, kartu su savivaldybėmis dalyvaujame projekte dėl elektra varomų autobusų įsigijimo ir planuojame, kad 2018 m. mažiausiai pusė miesto maršrutais važiuos būtent tokie: jokios taršos, jokio triukšmo“, – sakė O. Urbanas.

Karolina VIČIŪTĖ