Paskelbtas Rajono naujienos

Rukloje lankėsi krašto apsaugos ministras

Penktadienis, 30 December 2016 10:37 Parašė 

Praėjusią savaitę krašto apsaugos ministras Raimondas Karoblis, tęsdamas pažintį su Lietuvos kariuomene, lankėsi Ruklos karinėje įguloje, kur yra sutelkta daugiausia Lietuvos kariuomenės vienetų ir kur kitais metais įsikurs Vokietijos vadovaujama NATO sąjungininkų bataliono kovinė grupė.

Vizito metu ministras domėjosi, kaip vyksta pasirengimas priimti atvykstančius karius, jų techniką, taip pat susitiko su Rukloje dislokuotų Lietuvos kariuomenės karinių vienetų vadovybe.

„NATO sąjungininkų bataliono kovinių grupių dislokavimas Baltijos valstybėse ir Lenkijoje yra labai svarbus žingsnis, demonstruojantis patikimą ir ilgalaikį atgrasymą. Pirmieji NATO sąjungininkų bataliono kariai į Ruklą atvyks jau vasario mėnesį, todėl Lietuva privalo tinkamai ir laiku atlikti visus parengiamuosius darbus, suteikti visą reikiamą paramą“, – sakė krašto apsaugos ministras R. Karoblis.

Liepą Varšuvoje vykusiame NATO viršūnių susitikime priimtas sprendimas sustiprinti NATO pajėgų buvimą rytiniame Aljanso flange. Nuo 2017 m. vasario Rukloje bus dislokuota Vokietijos karinių pajėgų vadovaujama NATO sąjungininkų bataliono kovinė grupė. Visą operacinį pajėgumą šis tarptautinis karinis vienetas planuojama pasieks 2017 m. viduryje.

Ministras su kariuomenės atstovais Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke ir brigadoje „Geležinis Vilkas“ apžiūrėjo remontuojamas kareivines, kuriose bus apgyvendinti sąjungininkų bataliono kovinės grupės kariai, taip pat kitas teritorijas, kur bus dislokuoti sąjungininkų logistiniai konteineriai, ryšio antenos, sporto ir laisvalaikio zonos, karinės technikos aikštelės ir kt.

Pirmieji naujos infrastruktūros projektavimo ir statybos darbai Ruklos kariniame miestelyje pradėti šių metų lapkritį, juos planuojama užbaigti etapais iki 2017 m. vasario ir liepos.

Ministras R. Karoblis taip pat pietavo su nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariais, apžiūrėjo karių naudojamą techniką ir ginkluotę.
Kartu su ministru Rukloje lankėsi laikinai Lietuvos kariuomenės vado funkcijas atliekantis Sausumos pajėgų vadas brigados generolas Valdemaras Rupšys, Krašto apsaugos ministerijos ir kariuomenės atstovai.

KAM inf.
Alfredo Pliadžio nuotr.