Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Šventiniame šachmatų turnyre

Penktadienis, 30 December 2016 10:35 Parašė 

Gruodžio 26 d. į kalėdinį-naujametį turnyrą atvyko 12 šachmatininkų. Renginio organizatorė, šachmatų draugijos „Aidas“ pirmininkė Bronislava Narakaitė visiems padovanojo po simbolinę snaigę. Ant eglutės pakabinę po atsineštą žaisliuką, pasisveikinę su šv. Kalėdomis žaidėjai sėdo prie šachmatų lentų.

Žaidimas vyko ratų sistema, kiekvienam dalyviui teko susigrumti su 11 varžovų, partijai skirta po 10 min. Buvo priminta taisyklė: vienas neleistinas ėjimas – pralošta partija. Šachmatininkai mėgavosi žaidimu, tačiau turėjo prisiminti, kad laiko turi nedaug, o partiją norėjosi laimėti.

Surinkę po 10 taškų Jonas Venckas ir Danielius Abukavičius turėjo žaisti papildomą 5 min. partiją. Sėkmė lydėjo D. Abukavičių – jis tapo nugalėtoju ir laimėjo taurę. J. Venckas pelnė antrą vietą ir medalį. Laimėjęs 9 partijas Andrius Kupčiūnas buvo trečias ir taip pat pasipuošė medaliu. Prizininkams buvo įteikti gražūs diplomai. Ketvirtą ir penktą vietas pasidalijo Romanas Tvaronavičius ir studentas Daumantas Bespalovas, pelnę po 7 taškus.

Po oficialios susitikimo dalies keli šachmatininkai dėl įvairių priežasčių išskubėjo namo, o kiti ragavo šventinį tortą ir dalijosi patirtais įspūdžiais.

Vytautas PABERŽIS
Vitalijaus Micuros nuotr.