Paskelbtas Miesto naujienos

Laipiojimas senuoju vandens bokštu – jau tik pavasarį

Trečiadienis, 21 December 2016 11:50 Parašė 

Visai neseniai jonaviečiai ir miesto svečiai turėjo galimybę išmėginti naują pramogą – laipiojimą sienelėmis, tačiau kol kas, žiemos metu, visa tai pristabdoma, o visi norintys šią pramogą pamėginti vėl bus pakviesti pavasarį. „Be abejo, lipimui reikia ir tinkamų oro sąlygų. Tai labiausiai tinka šiltuoju metų laiku. Lipti galima tomis dienomis, kai nėra šalta ar slidu. Šaltuoju metų laiku nerekomenduojama dėl nušalimų galimybės“, – kalbėjo laipiojimo entuziastas, VšĮ „Lipam aukštyn“ direktorius S. Paukštaitis.

Sienelių funkciją Jonavoje po atviru dangumi atlieka ne dirbtinės laipiojimo sienos, tačiau specialiai tam pritaikytas senasis vandens bokštas, esantis Vilties g., netoli naujojo prekybos centro „Norfa“.

Pakeitęs ne tik spalvą, bet ir paskirtį, vandens bokštas tapo traukos centru tiek laipiojimo pramogas mėgstantiems ekstremalams, tiek pradedantiesiems.

„Tai buvo mano mintis, bet tikėjausi daug paprastesnio varianto, – apie šio projekto įgyvendinimą kalbėjo S. Paukštaitis. – Jau nuo pavasario teko įdėti nemažai pastangų, kad bokštas atrodytų bent taip, kaip atrodo dabar. Tik rudenį buvo pristatyta įranga, nes užsakant labai didelį kiekį kibių, gamykla nesugebėjo laiku pagaminti. Jie gamino kibius ir Vokietijos, ir Prancūzijos entuziastams bei „kepė“ ir mums.

Šiuo metu yra penkios trasos, susukta apie 500 kibių. Pasak VšĮ „Lipam aukštyn“ direktoriaus S. Paukštaičio, kadangi įrengimo darbai nieko nekainavo, tai pinigai buvo panaudoti papildomiems kibiams įsigyti. Šalia bokšto planuojama suręsti medinį riedulį, pritaikytą treniruočių etapui.

Bokšto aukštis – 33 m, tačiau dabar kibiai sugręžioti į 24 m aukštį ir tai realiai mėgėjams yra gana didelis aukštis, tad poreikio didinti kaip ir nėra. Mokytis laipioti bus kviečiami ir vaikai, ir mėgėjai, ir profesionalai. Saugumu rūpinsis patyrę instruktoriai, o pats bokštas įrengtas pagal visus saugumo reikalavimus.

Projektas įgyvendintas kartu su Jonavos rajono savivaldybe ir Kūno kultūros ir sporto centru, bendrovėmis „Jonavos vandenys“, „Tele 2“ ir VšĮ „Lipam aukštyn“, kuri tik šiemet pradėjo savo veiklą.

Pavasarį, kai VšĮ „Lipam aukštyn“ oficialiai visuomenei atidarys šį laipiojimo bokštą, kopimas kainuos apie 5 eurus. Tada planuojama surengti net ir varžybas, į kurias suvažiuotų ir sportininkai iš visos Lietuvos.

Rudenį pradėjęs veikti bokštas daugiau norinčiųjų lipti sulauks pavasarį ir vasarą, tačiau jau iki šiol pramogas išbandė ne viena dešimtis jonaviečių, tiek svečių iš kitų miestų. Neseniai Jonavos vandens bokštą filmavo ir LNK televizijos laida „Keliauk ir ragauk“ su Beta Nicholson.

Pavasarį organizatoriai turi nemažai planų sutvarkyti infrastruktūrą, įrengti poilsio zoną, kepsnines.

Dėl pramogų vandens bokšte kreiptis VšĮ „Lipam aukštyn“, tel. +370 683 94 365

Gytis RAMANAUSKAS