Paskelbtas Sportas

SK „Faiteris“ sportininkų pergalės kikbokso ir MMA mėgėjų čempionatuose

Pirmadienis, 19 December 2016 09:57 Parašė 

Jonavos sporto klubo „Faiteris“ (vadovas Arnoldas Lukošiūnas) toliau dalyvauja įvairiose turnyruose bei iš jų parsiveža ne vieną apdovanojimą. Šio klubo sportininkai dalyvavo dvejuose turnyruose: Lietuvos jaunių ir jaunučių kikbokso bei atvirame Lietuvos MMA mėgėjų čempionatuose. Kadangi šio klubo nariai treniruojasi smūginę techniką ir imtynių (grappling) techniką, todėl sportininkai yra pasiruošę dalyvauti varžybose pagal įvairias taisykles.

Šįkart susidubliavo varžybos, todėl sportininkams teko rinktis, kas kokiose varžybose nori dalyvauti. Pagal sportininkų apsisprendimą kur dalyvaus bei treneriams pasitarus, A. Lukošiūnas su komanda vyko į Lietuvos MMA (mišrieji kovų menai) Lietuvos čempionatą, o Matas Vaicekauskas su auklėtiniais vyko į kikbokso varžybas. Abejos varžybos SK „Faiteris“ sportininkams buvo palankios.

Ukmergėje vykusiame Lietuvos jaunių ir jaunučių kikbokso čempionate SK „Faiteris“ atstovai iškovojo tris prizines vietas. Tvirtą charakterį ir gražią kovą finale pademonstravo Dovydas Rakauskas, tačiau teisėjai pergalė atidavė varžovui ir šis atletas iškovojo antrąją vietą. Pasak vadovo A. Lukošiūno, sportas yra sportas, kažkas laimi – kažkas ir pralaimi. Visgi, pats Dovydas jaučia, kad nedaug jam trūksta iki čempiono.

„Jei nenustos treniruotis, stengsis ir papildomai salėje padirbės, pasieks ir aukščiausią tikslą“, - auklėtinį skatino klubo vadovas.

Kiti du varžybose dalyvavę jonaviečiai pasiekė aukščiausių rezultatų – tapo nugalėtojais. Į finalą patekęs Mantas Rimeika kovos nesulaukė, nes varžovams dėl traumos atsisakė kovoti ir jonaviečiui lengvai atiteko pirmoji vieta. Tuo tarpu Mindaugui Motiekaičiui užteko dviejų randų, kai antrajame varžovo treneriai-sekundantai nutraukė kovą, matydami, kad Jonavos atstovas yra pajėgesnis. M. Motiekaitis taip pat pasidabino pirmosios vietos apdovanojimu.

SK „Faiteris“ vadovui džiugu, kad šiose varžybose M. Vaicekauskas prisijungė prie draugiškos Lietuvos kikbokso federacijos teisėjų komandos. Tai rodo, kad klubas ne tik aktyviai dirba ir augina sportininkus, trenerius, bet ir... teisėjus.

Tuo tarpu SK „Faiteris“ sportininkai Jurbarke vykusiose MMA varžybose taip pat pasidalino tokiu pat medalių skaičiumi, tačiau šįkart - visų trijų spalvų apdovanojimais. Jonavietis Nojus Rimdeika pusfinalyje nusileido būsimam šių varžybų nugalėtojui, tad teko pasidabinti trečiosios vietos medaliu.

„Kol kova vyko stovėsenoje, tol Nojus pirmavo, bet kai persikėlė į parterį, ten sportininkui pritrūko meistriškumo, - po varžybų jaunuolį vertino A. Lukošiūnas. – Nojus suprato, kad MMA varžybose labai svarbu imtynės, todėl prašys trenerio Tomo Svirskio, kad su juo padirbėtų asmeniškai“.

Kitas sporto klubo „Faiteris“ atstovas Robertas Keršys pusfinalyje su varžovu vargo neturėjo ir nugalėjo visišku dominavimu tiek stovėsenoje, tiek ir parteryje. Finale R. Keršiui teko daugiau kovoti su savo traumomis, nes smarkiai nudaužytomis rankomis buvo sunku kovoti su varžovu, todėl teko tenkintis antrąja vieta.

Į finalą pateko ir dar vienas klubo atstovas Laurynas Makaveckas, kuriam jau buvo garantuota antroji vieta. Varžovas žinojo , kad L. Makaveckas pranašesnis smūginėje technikoje, tad nesivėlė į Laurynui patogią kovą stovėsenoje. Nuolat sugebėjo eiti į artimą kovą, po kurios ne kartą stipriai tėkšdavo į parterį. Po tokių nukritimų sunku rasti jėgų, bet Laurynas nepasidavė ir demonstravo neblogą gynybą parteryje bei apsigynęs, pats perėjo į ataką. Su pratęsimais kova trūko 11 minučių, nes teisėjai negalėjo apsispręsti, kas laimėjo. Visgi, po puikios kovos pergalę ir pirmąją vietą iškovojo SK „Faiteris“ sportininkas L. Makaveckas.

„Džiaugiamės šių dviejų varžybų puikiais rezultatais ir jau ne kartą norisi padėkoti Matui Vaicekauskui, Tomui Svirskiui bei sportininkams, kurie garsina save ir klubą bei laimi medalius, - aprimus aitroms kalbėjo klubo vadovas A. Lukošiūnas.

Iškovoti medaliai – tai puikus sportininkų atsidėkojimas klubo vadovui ir treneriams už įdėtą darbą.

Gytis RAMANAUSKAS