Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Paminėta Pasaulinė AIDS diena

Penktadienis, 09 December 2016 12:04 Parašė 

Jonavos politechnikos mokykloje vyko renginys „Prisiminkime Pasaulinę AIDS dieną“. Šio renginio tikslas – supažindinti mokinius su AIDS problema, užsikrėtimo ir apsisaugojimo būdais, ugdyti toleranciją sergantiesiems AIDS.

Renginyje dalyvavo Visuomenės sveikatos biuro direktorė Ina Osauskienė, kuri išsamiai papasakojo apie ŽIV paplitimo situaciją Lietuvoje. Tarptautiniu prevencijos ir solidarumo su užsikrėtusiais ŽIV bei sergančiais AIDS žmonėmis simboliu – raudonais kaspinėliais – mokykloje pasipuošė moksleiviai, pedagogai, specialistai, kiti darbuotojai. Per pertraukas buvo rodoma vaizdo medžiaga, fojė skambėjo Fredžio Merkurio gimimo metinių paminėjimui skirtos grupės „Queen“ dainos. Buvo uždegtos žvakelės mirusiems nuo AIDS atminti.

Turėtume nepamiršti, kad AIDS – klastinga ir labai pavojinga liga, todėl niekas kitas, tik mes patys galime nuo jos apsisaugoti.

Po minėjimo vyko tarpmokyklinės stalo teniso, šachmatų, šaškių varžybos, pasaulinei AIDS dienai paminėti. Sporto varžybose dalyvavę moksleiviai buvo apdovanoti Visuomenės sveikatos biuro diplomais, medaliais ir atminimo dovanėlėmis.

Ingrida KAZOKIENĖ

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė