Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Knygų Kalėdas papuošė terasos žaliaskarė

Ketvirtadienis, 08 December 2016 17:04 Parašė 

Lietuvos Respublikos Prezidentės inicijuotos „Knygų Kalėdos“ nuvilnijo ir Jonavoje. Trečiadienį šventė pasiekė Viešosios bibliotekos knygų terasą, kur šoko nykštukai, skambėjo kalėdinė muzika ir eilės apie žiemą.

Bibliotekos direktorė Skirmutė Gajauskaitė, pasidžiaugusi susirinkusių skaitytojų šventinėmis nuotaikomis, patikino, kad knyga – visada geriausia dovana, tad ir šiemet Kalėdų Senelio rogės nebus tuščios. O ir šis renginys terasoje turbūt taps tradiciniu, nes labai jau įdomūs bibliotekininkių rankomis pagaminti žaisliukai, traukia dėmesį ir čia pat pakabintas dovanotinų leidinių sąrašas.

Už dailią eglaitę padėkota Jonavos miškų urėdui Rolandui Skujai, už medžiagas, skirtas papuošalams, – Žeimių ūkininkui Liudvikui Mockui.

„Poezija nėra jausmai, tai kalba, kuri sukelia jausmus“, – šiuos italų rašytojo Umberto Eco žodžius priminė renginį vedusi bibliotekos metodininkė rinkodarai ir viešiesiems ryšiams Sandra Šklenskienė. Jai atitarė Janinos Miščiukaitės meno mokyklos skaitovai, o pašokti drauge su besileidžiančiomis snaigėmis kvietė Šveicarijos kultūros centro vaikų popchoras „Spindulėliai“. Atrodo, vaikai savo šventinę nuotaiką skyrė ir bibliotekos globėjams, draugams, kurie įstaigai nepagailėjo naujų knygų. Renginyje žodį taręs Savivaldybės mero pavaduotojas Eugenijus Sabutis prisipažino, kad pastaruoju metu mažiau skaito Jonavos bibliotekoje, nes gali sau leisti nusipirkti norimą knygą, ir paragino visus, kurie turi panašią galimybę, padovanoti Jonavos viešajai bibliotekai naujų leidinių.

Įdomu tai, kad „Facebook“ tinklalapyje buvo paskelbta akcija „Gyvosios skulptūros“, gyventojai buvo kviečiami fotografuotis prie Jonavoje esančių literatų paminklų. Daugiausia „patinka“ paspaudimų surinko prie mūsų garsiųjų kūrėjų įsiamžinę Senamiesčio gimnazijos 3 d klasės mokiniai su savo projekto vadove Leonora Večkiene. Jiems – naujų, įdomių knygų glėbys, o saldžiosios dovanos – skaitovams, dainorėliams, jų vadovams.

Vieni vaišinosi karšta arbata, kiti aptarinėjo knygų naujienas, fotografavosi prie ką tik įžiebtos eglaitės. Ne vienas skaitytojas, tikimasi, dar prisidės prie gražios akcijos, atneš savo nuožiūra ar iš sąrašo nusižiūrėtą knygą, įmes ją į vestibiulyje pastatytą dėžę ar paduos bibliotekos šeimininkėms. Svarbu, kad leidinys būtų naujas, populiarus, laukiamas. Šitaip atsilieptume ir į šių metų akcijos temą – knygos, keičiančios gyvenimą. Suspėkime tai padaryti iki sausio 6-osios, kitaip sakant, iki Trijų Karalių.

Daugiau informacijos ir rekomenduojamų knygų sąrašą rasite www.knygukaledos.lt/dovanok-knyga  www.knygukaledos.lt 

Marius GLINSKAS

Gyčio RAMANAUSKO nuotr.