Šįryt sulaikytas vagystes bei plėšimus Jonavoje vykdęs vyras

Ketvirtadienis, 08 December 2016 17:01 Parašė 

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Jonavos rajono policijos komisariate atliekami ikiteisminiai tyrimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d. ir 180 str. 1 d. dėl vagysčių bei plėšimų.

Š. m. lapkričio 4 d. apie 11.00 val. Lietavos gatvėje, Jonavoje, ikiteisminio tyrimo metu nenustatytas asmuo iš moters, gimusios 1939 m., rankų išplėšė rankinę su įvairias dokumentais ir pinigine, kurioje buvo 10 eurų.

Š. m. lapkričio 23 d. apie 17.40 val. Kosmonautų gatvėje, Jonavoje, ikiteisminio tyrimo metu nenustatytas asmuo pastumdamas pargriovė moterį, gimusią 1952 metais, ir pagrobė jos rankinę, kurioje buvo 200 eurų, raktai, mobiliojo ryšio telefonas bei banko kortelė.

Š. m. gruodžio 6 d. apie 11.00 val. Kęstučio gatvėje, Jonavoje, iš moters, gimusios 1950 m., rankų ikiteisminio tyrimo metu nenustatytas asmuo išplėšė rankinę su joje buvusiais įvairiais dokumentais bei pinigine.

Š. m. gruodžio 7 d. apie 10.45 val. Lietavos gatvėje, Jonavoje, ikiteisminio tyrimo metu nenustatytas asmuo sudavęs smūgius vyrui, gimusiam 1938 metais, pagrobė jam priklausančią piniginę su 35 eurais.

Kauno apskr. VPK Jonavos rajono policijos komisariato pareigūnai, atlikdami ikiteisminio tyrimo paieškos veiksmus, vykdydami ne viešo pobūdžio priemones, šiandien ryte, apie 10 val., Panerių gatvėje, Jonavoje sulaikė romų tautybės įtariamąjį, gimusį 1980 metais, įtariamą įvykdžius aukščiau nurodytas nusikalstamas veikas. Sulaikomas įtariamasis policijos pareigūnams nesipriešino, apklaustas dėl padarytų nusikalstamų veikų, prisipažino padaręs aukščiau nurodytus nusikaltimus. Policijos pareigūnai aiškinasi, ar šis įtariamasis nėra įvykdęs daugiau panašaus pobūdžio nusikaltimų.

Už šias nusikalstamas veikas numatyta baudžiamoji atsakomybė - laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Penktojo skyriaus prokurorai.

Kauno apskr. VPK informacija