Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Žaliaskarės įžiebimo šventė Bukonyse

Antradienis, 06 December 2016 15:51 Parašė 

Prasidėjusi žiema – puikus laikas pajusti bendrystės džiaugsmą, geriau pažinti šalia gyvenančius žmones, mokytis džiaugtis šv. Kalėdų laukimu, tikėti stebuklais.

Gruodžio 2-ąją Bukonių kaime vyko eglutės įžiebimo šventė. Šventės organizatoriai – Bukonių seniūnija, Bukonių kultūros centras, mokykla-daugiafunkcis centras – siekė suvienyti, pralinksminti kaimo bendruomenės narius ir šventės svečius, kvietė atitrūkti nuo įtampos ir rūpesčių, žodžiais bei darbais išreikšti meilę ir šilumą vienas kitam.

Eglutės įžiebimo šventė prasidėjo 5 ir 6 kl. mokinių giesme, šventinę nuotaiką kūrė mokinių ir mokytojų montažas. Suteikti vaikams, tėveliams ir bendruomenės nariams džiaugsmo – įžiebti Kalėdų eglutę – ėmėsi Bukonių kaimo seniūnas Arturas Narkevičius, prieš tai pasveikinęs visus su artėjančiomis šv. Kalėdomis ir palinkėjęs, kad artėjančią kalėdinę dvasią, šilumą ir gėrį visi jaustų ne tik per šventes, bet ir kiekvieną dieną.

Eglutės įžiebimą vainikavo zuikio ir Kalėdų Senelio pasirodymas. Vaikai linksminosi, šoko ir dainavo. Visi susirinkusieji vaišinosi arbata, sausainiais ir džiaugėsi galimybe pabendrauti, pabūti kartu.

Džiaugiamės Bukonių kaime spindinčia eglute ir pavykusia švente. Nuoširdžiai dėkojame visiems, kurie puošė eglutę, organizavo šventę ir joje dalyvavo. Gyvenkime švenčių laukimu, džiaukimės buvimu kartu su artimais žmonėmis

Mokyklos-daugiafunkcio centro mokytoja Dovilė BISIGIRSKIENĖ ir kaimo bendruomenės pirmininkė Dalia AUTUKIENĖ