Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Jonavoje suspindo „deimantinė“ Kalėdų eglutė

Antradienis, 06 December 2016 15:37 Parašė 

Praėjusį penktadienį Jonavą apgaubė pakili nuotaika, nes tądien mieste, Sąjūdžio aikštėje, įžiebta įspūdingo grožio Kalėdų eglė. Eglės dekoras šiemet pagamintas iš deimantus primenančių daugiau kaip 15 tūkstančių kompaktinių plokštelių, kurios apšviestos su atspindžio efektu atrodo išties įspūdingai. Deimantinės Jonavos idėjos autorė – netradicinių eglių kūrėja, gerai žinoma menininkė Jolanta Šmidtienė.

Gausiai susirinkusius į smagią šventę jonaviečius ir miesto svečius pasveikino elegantiška Žiema ir atskubėjęs Kalėdų Senelis, linksmas dainas dovanojo nykštukai ir merginų grupė „HIT“, linksmino įvairūs Jonavos meno kolektyvai. Šventės metu pristatyti ir jonaviečių kurti snaigės kostiumai, o jų modeliai ir kūrėjai apdovanoti rėmėjų dovanomis.

Nuoširdžiausius palinkėjimus skyrė ir rajono šeimininkas Mindaugas Sinkevičius. Meras pasidžiaugė, kad artėjančios gražiausios metų šventės visus praturtina gerumu, jautrumu. Tikriausiai nėra žmogaus, kuris nelauktų Kalėdų stebuklo, nėra vaiko, kuris neskaičiuotų dienų, kada–gi–jau–bus–tos–dovanos?! Įsisukę į artėjančią dovanų paieškos karštinę nepamirškime, linkėjo meras, svarbiausio dalyko: geriausia dovana – tai šiltos emocijos, kurias sukelia galimybė pajusti šalia esant brangius žmones, o šventei dar daugiau nepaprastumo ir žavesio suteikia šypsena.

Suskaičiavus iki dešimties ir suspindus eglei, dangų nušvietė įvairiaspalviai fejerverkai, palikdami gražių įspūdžių ir mažiems, ir dideliems.

Nors ir spaudė šaltukas, jonaviečiai namo neskubėjo: šypsodamiesi žvelgė į eglę, darėsi asmenukes arba užsuko į namelius įsigyti karštos arbatos ir šiltų vaflių. Vaikai ramiai praeiti negalėjo pro saldainių nuklotus stalus ir linksmąją karuselę.

Išlaikant tradiciją, antras Kalėdų medelis sužibo Joninių slėnyje, šventiškai papuoštos ir kitos Jonavos erdvės.

Tereikia trumpam sustoti, apsidairyti ir pasidžiaugti šventėms pasiruošusiu miestu.

Meilutės VENCKIENĖS ir Gyčio RAMANAUSKO fotoreportažas