Paskelbtas Aktualijos

Keičiasi rinkliava už gyvūnų augintinių pasus

Penktadienis, 02 December 2016 09:02 Parašė 

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad nuo gruodžio 1 d. gyvūnų savininkams gyvūnų augintinių pasai išduodami tik sumokėjus nustatyto dydžio valstybės rinkliavą ir pateikus teritoriniam VMVT padaliniui tai patvirtinantį dokumentą (ar jo kopiją).

Valstybės rinkliava imama už įstatymuose, Europos Sąjungos (ES) reglamentuose ar sprendimuose nustatytas institucijų teikiamas paslaugas asmenims. LR Vyriausybės nutarimu, nustatytas valstybės rinkliavos už gyvūno augintinio paso išdavimą dydis – 4,3 euro. Rinkliava už gyvūno augintinio paso išdavimą mokama į Valstybinės mokesčių inspekcijos sąskaitą.

VMVT primena, kad gyvūno pasas būtinas, jei planuojama su augintiniu važiuoti į užsienį, į ES valstybes ar trečiąsias šalis. Kitais atvejais visiems šunų, kačių ir šeškų savininkams pakanka turėti veterinarijos gydytojo išduotą dokumentą, patvirtinantį, kad gyvūnui reguliariai (pagal vakcinos gamintojo informaciniame lapelyje pateikiamus nurodymus) atliekama vakcinacija nuo pasiutligės.