Paskelbtas Miesto naujienos

Savivaldybė socialiai remtinoms šeimoms planuoja nupirkti 80 butų

Penktadienis, 02 December 2016 09:55 Parašė 

Jonavos savivaldybė, pasinaudodama Europos Sąjungos parama, jau nuo kitų metų planuoja įsigyti 80 socialinių būstų Jonavos mieste, 9 iš jų pritaikyti neįgaliųjų poreikiams. Tokiu būdu sutrumpės asmenų, laukiančių socialinio būsto, sąrašas.

Šiuo metu Jonavos rajono savivaldybėje socialinio būsto laukia 310 asmenų ar šeimų.

Prieš kurį laiką Savivaldybė planavo įsigyti naujos statybos butus Žemaitės g. 11 ir juos įrengti socialinio būsto reikmėms, tačiau vėliau tokių planų buvo atsisakyta. Kilo nemenkas šurmulys tarp brangiai naujos statybos butus Žemaitės g. pirkusių asmenų. Buvo piktinamasi, kad Savivaldybė ketina jį jų prestižinį namą įkelti socialiai remtinus asmenis, kurių kaimynystė ir didžiulė koncentracija galimai pablogins gyvenimo kokybę tame name ir rajone.

Panašu, kad Savivaldybė sutiko su pakankamai logiškais argumentais ir įgyvendindama dabartinį projektą nesieks socialinių būstų koncentruoti vienoje vietoje, o įsigys juos įvairiose Jonavos miesto vietose. Įgyvendinamo projekto sąlygose numatyta, kad negalima riboti pavienių kandidatų galimybių dalyvauti viešajame pirkime numatant konkrečius namus, kuriuose Savivaldybė planuotų įsigyti būstus.

Savivaldybė pirkti butus pradės jau kitų metų pradžioje. Projektui įgyvendinti planuojama išleisti per milijoną eurų, iš kurių 900 tūkst. eurų būtų Europos regioninės plėtros fondo lėšos ir 158 tūkst. eurų – Jonavos rajono savivaldybės biudžeto lėšos.

Toks Savivaldybės ketinimas galimai sujudins nekilnojamojo turto rinką Jonavos mieste, tačiau planuojantys butus parduoti brangiai turėtų neskubėti džiaugtis, nes kol kas viešojo pirkimo sąlygos nepaskelbtos, šiuo metu galima tik spėlioti, kokie bus reikalavimai namui ir butui. Atlikę paprastus matematinius veiksmus paskaičiavome, kad vienam butui Savivaldybė planuoja išleisti apie 13 200 eurų. Šiuo metu už tokią kainą galima įsigyti vieno kambario butą ir jį kukliai suremontuoti.