Paskelbtas Sportas

Kovos prie šachmatų lentų tęsiasi

Trečiadienis, 30 November 2016 12:03 Parašė 

Neseniai šachmatų draugija „Aidas“ surengė du vėlyvo rudens turnyrus – Pasaulinei mokslo dienai taikai ir vystymuisi ir Tarptautinei sveikinimosi dienai paminėti.

Pirmajame turnyre dalyvavo 9 šachmatininkai. Varžybos vyko permainingai, niekas nenorėjo pralaimėti. Susumavus rezultatus, paaiškėjo, kad nugalėtoju tapo Andrius Kupčiūnas, pelnęs 6,5 taško iš 8 galimų. Antras su 6 taškais buvo Aleksandras Loginovas. Darius Kilmanas surinko 5,5 taško ir laimėjo trečią vietą. Jiems įteikti diplomai. Už gerą žaidimą diplomą pelnė ir Ivanas Maksimcevas.

Antrojo turnyro nuostatai skelbė, kad per 15 min. kiekvienas šachmatininkas turi sužaisti po dvi partijas su tuo pačiu partneriu. Iš pradžių iškilo neaiškumų, bet netrukus 8 žaidėjai sėdo prie šachmatų lentų. Dauguma jų stengėsi sužaisti abi partijas ir pelnyti kuo daugiau taškų. Susumavus rezultatus, paaiškėjo, kad pirmą vietą iškovojo Jonas Venckas, kurio sąskaitoje buvo 12 taškų iš 14 galimų. Antrą vietą laimėjo A. Kupčiūnas su 10 taškų. Surinkęs 9,5 taško trečias buvo A. Loginovas. Jie apdovanoti diplomais. Paskatinimo diplomas buvo įteiktas Reginai Barakūnienei.

Emilija VYTURIENĖ

Bronislavos Narakaitės nuotraukos