Paskelbtas Miesto naujienos

Modernūs menai suvienijo

Trečiadienis, 30 November 2016 11:59 Parašė 

,,Menas tikrai vienija! Fantastiškas projektas! Kūrybingiausia mokykla! Nuostabūs draugai! Lietuviškas maistas skaniausias pasaulyje!” Tokie ir dar gražesni žodžiai skambėjo svečių lūpose atsisveikinant su Senamiesčio gimnazijos projekto „Modernūs menai jungia žmones“ dalyviais.

Dešimt užsieniečių apsigyveno gimnazistų šeimose ir drauge leido laiką. ,,Pirmas dienas didžiausią juoką kėlė visų bandymai ištarti vardus, be abejonės, tai buvo itin sunki užduotis, tačiau labai smagi. Galiausiai nusprendėme vieni kitiems sukurpti pravardes (nes kai kurie vardai buvo neįkandami!), tarp jų buvo pie (pyragas), candle (žvakė) ir kur kas žemiškesni,“- šiltais įspūdžiais dalijosi Gabrielė Palaimaitė, pakvietusi į savo namus viešnią iš Suomijos.

Nuo ryto iki vakaro vyko įvairūs projekto renginiai: po šaltos, bet linksmos edukacinės dienos Vilniuje, vyko interaktyvi pažintis su Jonava, susitikimas su valdžios atstovais savivaldybėje, lietuvių kalbos pamoka, projekto dirbtuvės, skirtingų švietimų sistemų aptarimai, įspūdingi Techno meno dienų konkursai (šokių, madų, muzikos, instaliacijų). Pakerėti mūsų mokinių išradingumo svečiai žadėjo ir savo mokyklose siūlyti panašias idėjas.

Ketvirtadienio vakarą apibendrindama susitikimą direktorė Rita Čiužienė ir veiklos koordinatorė Leonora Večkienė daug dėkingumo žodžių išsakė šeimoms, priėmusioms Suomijos Porvoo International College ir Estijos Tartu Raatuse mokyklos mokinius, veiklioms mokytojų ir gimnazistų komandoms. Jos buvo pavadintos ,,atvirų širdžių ir veiksmo žmonėmis". Sertifikatai, padėkos, rožių žiedai, suvenyrai, projekto skaidrėse sustabdytos akimirkos. Baigiantis uždarymo ceremonijai, tapo kiek liūdna, nes reikėjo išsiskirti.

Gimnazistai jau dabar laukia kitų susitikimų su naujaisiais draugais. Nors kūrybiškumas ateina matant pasaulį iš skirtingų pusių, bet jo galia – nepakartojamai stipri!

Mokytoja Rasa Saračinskienė