Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Sodininkų bėdos ir pastebėjimai

Antradienis, 29 November 2016 11:50 Parašė 

Sodų bendrija „Draugystė“ įsikūrusi prie kelio Jonava–Kaunas, kuriame – ypač aktyvus eismas, todėl dažnai susidaro avarinės situacijos. Antai neseniai į išvažiuojantį iš Kriaušių g. automobilį atsitrenkė dviratininkas. Kad ateityje išvengtume skaudžių nelaimių, reikėtų įgyvendinti kelis patobulinimus.

Būtina perstatyti STOP ženklą, esantį prie išvažiavimo iš Kriaušių ir Riešutų g., į pagrindinį Jonavos–Kauno kelią, nes dabar vairuotojai privalo sustoti tokioje vietoje, iš kurios pradedant judėti nieko nesimato nei iš dešinės, nei iš kairės pusės.

Dar viena kliūtis – iš karto reikia įvažiuoti į aukštai iškeltą pėsčiųjų taką, kur žemesnių pakabų automobiliai kabina priekinę arba galinę dalį. Pradedant automobiliui judėti ir dar į kalniuką, reikia atitinkamai spausti automobilio akseleratorių ir tas kelias sekundes nematant situacijos rizikuojama visų eismo dalyvių saugumu.

Ar ne tikslingiau saugumo tikslais būtų pastatyti įspėjamuosius ženklus pėsčiųjų ir dviračių take, kad jie kerta pravažiuojamąją kelio dalį. Tuo pačiu būtų išvengta avarinių situacijų: dviratininkams ir pėstiesiems taip pat galiotų Kelių eismo taisyklės, kurių privalu laikytis visiems. Šiuo metu remontuojama senamiesčio gatvė, tai gal atsirastų lėšų Kriaušių ir Riešutų g. išvažiavimus padaryti saugesnius (pavyzdžiui, aukštai iškeltą pėsčiųjų taką padaryti nuožulnesniu).

Dar vienas pastebėjimas, dėl pavojingos pėsčiųjų perėjos į „Maximos“ parduotuvę Plento g. Net dienos metu už pastatytų ženklų saugumo salelėje žmonių nesimato, jau nekalbant apie prieblandą. Situaciją patvirtina nuotraukos: pėsčiąjį visiškai uždengia kelio ženklai, todėl esant intensyviam eismui rytais ir blogoms oro sąlygoms, einantys per perėją rizikuoja savo sveikata ir gyvybe.

Algimantas SAKAVIČIUS