Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Futbolas

Debiutinį sezoną „Lietava“ baigė gražia pergale

Pirmadienis, 28 November 2016 08:40 Parašė 

Jonavos „Lietava“ debiutinio „SMScredit.lt A lygos“ sezono finišą namuose užtvirtino gražia pergale. XXXIII turo rungtynėse kapitono Tado Eliošiaus vedami jonaviškiai 3:2 (1:0) įveikė bronzos medalininkę Marijampolės „Sūduvą“.

Traumų ir ligų išretinta „Lietava“ paskutinį šio sezono mūšį pradėjo šiek tiek aktyviau nei varžovai. Praėjus dešimčiai minučių nuo startinio švilpuko, prie kamuolio, atšokusio nuo marijampoliečių vartininko Martyno Matuzo, pirmasis suskubo Td. Eliošius. Vis dėlto užbaigti atakos neįprastoje vietoje žaidusiam puolėjui nepavyko. Vėliau pavojingu smūgiu galva atsakė „Sūduvos“ saugas Eligijus Jankauskas, o „Lietava“ pavojingesnių progų susikurdavo po standartinių situacijų. 38 min. tolimą smūgį paleido Predargas Pavlovičius, tačiau kamuolys nuskrido virš skersinio. Nepraėjus nė minutei, „Lietava“ jau džiaugėsi pirmuoju įvarčiu. Į baudos aikštelę įsiveržusį pirmą Lauryno Stonkaus smūgį „Sūduvos“ vartininkas sugebėjo atremti, tačiau, atšokus kamuoliui, puolėjas sėkmingai kamuolį pasiuntė į vartus. Tai jau antras iš eilės po traumos grįžusio L. Stonkaus įvartis. Kėlinio pabaigoje dar pasižymėti galėjo Rokas Krušnauskas, gavęs gerą perdavimą iš Td. Eliošiaus. Bet kamuolį iš po jo kojų išmušė Darius Isoda.

Antras kėlinys prasidėjo sėkminga svečių ataka. 48 min. Ernestas Veliulis suklaidino kelis Jonavos klubo žaidėjus ir tolimu galingu smūgiu nuginklavo Giedrių Kvedarą. Netrukus po to baudos aikštelėje buvo pargriautas Td. Eliošius, tačiau teisėjo švilpukas tylėjo. Jis sušvilpė tada, kai vėliau baudos aikštelėje buvo prasižengta prieš jo brolį Tautvydą. O uždirbtą baudinį realizavo kapitono raištį ryšėjęs Td. Eliošius. Varžovai taip pat nesnaudė ir bandė persverti rezultatą. Kelis jų itin pavojingus smūgius puikiai atrėmė su pakilusia temperatūra šiandien žaidęs G. Kvedaras. 70 min. Td. Eliošius dar labiau užtvirtino Jonavos ekipos pranašumą. Gavęs puikų R. Krušnausko perdavimą, kapitonas nepaliko jokių šansų M. Matuzui ir pelnė jau septintą įvartį šiame sezone. Su šiuo įvarčiu jis susilygino su iki tol rezultatyviausiu buvusiu Dominyku Galkevičiumi. Tadas galėjo pelnyti ir „het-triką“, kai, prasiveržęs dešiniuoju kraštu, jam kamuolį perdavė Tomas Salamanavičius. Bet puolėjas smūgiavo virš vartų. Bronzos medalių laimėtojai nusprendė nepasiduoti ir į aikštę antro kėlinio viduryje mestas Tomas Radzinevičius pasižymėjo pačioje rungtynių pabaigoje. Rezultatui išlyginti „Sūduvai“ jau pritrūko laiko, o „Lietava“ debiutinį sezoną baigė pergale 3:2. Po 27 m. pertraukos Jonavos klubas su 32 taškais čempionatą baigė šeštoje vietoje.

Kitose „SMScredit.lt A lygos“ paskutinio turo rungtynėse čempionas Vilniaus „Žalgiris“ 1:3 nusileido „Trakams“, o Kauno „Stumbras“ 1:1 sužaidė su Klaipėdos „Atlantu“.

„Lietavos“ startinė sudėtis: G. Kvedaras, E. Utyra (nuo 68 min. E. Makarovas), E. Žarskis, M. Dūda, V. Borovskij, L. Miščiukas, Td. Eliošius, Tv. Eliošius, T. Salamanavičius (nuo 82 min. A Paškevičius), L. Stonkus (nuo 57 min. G. Vasylius) ir R. Krušnauskas.

fklietava.lt informacija