Paskelbtas Miesto naujienos

Gimnazijoje prasidėjo projektas „Modernūs menai jungia žmones“

Ketvirtadienis, 24 November 2016 09:28 Parašė 

Pirmadienį Jonavos Senamiesčio gimnazijoje prasidėjo NordPlus Junior programos tarptautinis projektas „Modernūs menai jungia žmones“. Programa yra skirta Baltijos ir Šiaurės šalių institucijoms, siekiančioms diegti inovacijas, gerinti švietimo ir mokslo kokybę. Projekte „Modernūs menai jungia žmones“ bendradarbiauja partneriai iš Suomijos, Estijos ir Lietuvos.

Atidarymo rytmetyje į susirinkusiuosius estų, suomių, anglų, kalbomis kreipėsi gimnazistų prezidentas Andrejus Voitovas. Renginio dalyvius pasveikino ir Senamiesčio gimnazijos direktorė Rita Čiužienė. Ji linkėjo projekto dalyviams patirti, kad kūrybiškumas, menas ir draugystė yra nepaprasta jėga, be to, nuoširdžiai padėkojo projekto koordinatorei anglų kalbos mokytojai Leonorai Večkienei.

Plojimais buvo pasitikti svečiai iš Estijos Tartu miesto Raatuse Kool ir Suomijos Porvoo International College. Jie prisistatė ir pasidžiaugė galėdami dalyvauti tokiame netradiciniame susitikime. Atvykusiųjų laukė maloni staigmena: sveikinimo įrašus projekto dalyviams atsiuntė Estijos ambasadorė Jana Vanaveski ir Suomijos ambasadorius Christer Michelsson. Svečius džiugino ir gimnazistų dainos estų ir suomių kalbomis.

Po projekto atidarymo gimnazistų lydimi svečiai apžiūrėjo Senamiesčio gimnaziją, po to išvyko į Vilnių. Sostinėje suomių, estų ir lietuvių komandos aplankė Katedros aikštę, Gedimino pilį, Šv. Onos bažnyčią, prezidentūrą, Vilniaus universitetą, Pinigų muziejų ir Radvilų rūmus. Juose vyko ir edukacinė veikla.

Tikime, kad visų laukia smagios projekto „Modernūs menai jungia žmones“ dienos!

Mokytoja Rasa SARAČINSKIENĖ