Paskelbtas Renginiai

Tolerancijos pamoka Rukloje

Trečiadienis, 23 November 2016 14:12 Parašė 

Lapkričio mėnesį tradiciškai minima tolerancijos diena. Prie šios pilietinės akcijos prisidėjo ir grupė Ruklos J. Stanislausko mokyklos-daugiafunkcio centro moksleivių. Rusų kalbos mokytojos Svetlanos ir socialinės pedagogės Linos padedami 6-8 klasių mokiniai ne vieną popietę praleido drauge, rengdami virtualią kelionę po Lietuvą Ruklos pabėgėlių priėmimo centro gyventojams. Savo rankomis vaikai padarė ir simbolinį ąžuolą, kurį padovanojo vaikams, šiuo metu gyvenantiems pabėgėlių priėmimo centre. Neformalioje aplinkoje diskutavome su vaikais, kad toleruoti - tai reiškia suvokti ir pripažinti, jog kitos lyties, tautybės, tikėjimo, pažiūrų ar kitų ypatybių turintis žmogus nėra blogesnis, žemesnis, menkesnis.

Labiausiai suvienyja ir parodo tikrąjį požiūrį į kitos tautos, religijos pažiūrų žmones bendra veikla, todėl nusprendėme į ją įtraukti ir mokykloje besimokančius užsieniečius: kartu darėme baltus paukščius.

Smagiausia tolerancijos dienos dalis, be abejo, buvo apsilankius Ruklos PPC. Muzikos mokytojo Andriaus ir moksleivių pagalba, skambant nuotaikingiems akordeono garsams vaikai iš Sirijos, Irako ir kitų šalių mokėsi šokti tradicinius lietuvių liaudies ratelius. “Jurgelio meistrelio” melodija dar ilgai skambėjo iš vaikučių lūpų. Savo vietą surado ir mūsų moksleivių dovanotas ąžuolas, ant kurio šakų vaikai ”patūpdė” savo rankomis padarytus baltus paukštelius. Renginį vainikavo virtuali kelionė po Lietuvą, kurią lietuvių ir rusų kalbomis pristatė moksleiviai Aivaras ir Viktorija.

Tikimės, kad pavyko įžiebti šilumos ir didesnio pasitikėjimo ugnelę tiek mūsų vaikų, tiek atvykusių užsieniečių širdyse.

Rusų kalbos mokytoja metodininkė Svetlana Ržeutskaja