Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Futbolas

„Lietavos“ žaidėjai pabuvo mokytojų vaidmenyje

Trečiadienis, 23 November 2016 14:05 Parašė 

Antradienio rytą prieš komandos treniruotę Jonavos „Lietavos“ žaidėjai turėjo rimtą iššūkį – mokytojauti 60-čiai moksleivių. Futbolininkai prisijungė prie projekto „Noriu augti laimingas“ ir jaunuosius miesto gyventojus skatino sportuoti bei siekti savo tikslų.

Jonavos Justino Vareikio progimnazijos dviejų trečios ir ketvirtos klasių fizinio lavinimo mokytojos galėjo ramiai atsipūsti, nes jų vaidmenį parėmė ir pamoką vedė klubo saugai Arnas Paškevičius ir Artūras Rocys. „Lietavos“ futbolininkai su vaikais pirmiausia atliko apšilimo pratimus, vėliau vedė smagią ir netradicinę pamoką.

„Vaikus padalijome į dvi grupes, davėme įvairių pratimų, daugiausiai susijusių su futbolu, pvz., kamuolio perdavimą, surengėme kamuolių varymosi estafečių ir pan. Buvo matyti, kad yra futbolą lankančių vaikų. Vienas jų man uždavė klausimą, pas kokį trenerį lankiau futbolą. Pasirodo, tą vaiką šiuo metu treniruoja tas pats treneris. Moksleivių paklausus, ar patinka futbolas, dauguma sakė, kad krepšinis labiau (juokiasi). Vaikai noriai klausė mūsų nurodymų, patiems buvo labai smagu, gavome teigiamų emocijų prieš treniruotę“, – pasakojo A. Paškevičius.

Pedagogais tapusiems miesto klubo futbolininkams susitvarkyti su tokiu būriu buvo gana rimta užduotis, tačiau jie sėkmingai ją įvykdė – patenkinti buvo ir vaikai, ir žaidėjai.

„Vaikų buvo labai daug: iš pradžių darėsi net baugu pirmą kartą dirbti su tokiu būriu. Bet jie klausėsi mūsų, stengėsi. Labai norėjo žaisti kvadratą, bet mes, kaip futbolininkai, liepėme futbolo pratimus daryti ir kojomis dirbti. Paskui nedrąsiai mūsų paklausinėjo, kaip tapome žaidėjais, kur treniravomės. Smagu, kad vaikai žino mūsų klubą, sakė, kad kažkur mus matė (juokiasi). Iš tiesų buvo smagu su jais padirbėti“, – po pamokos kalbėjo A. Rocys.

Šis futbolininkų vizitas miesto mokykloje – tai Jonavos gausių šeimų klubo „Gilė“ projekto „Noriu augti laimingas“ dalis. Projekto idėjos autorės „Gilės“ atstovės Simonos Damulienės teigimu, vaikams svarbu rodyti gyvus bendruomenei nusipelniusių žmonių pavyzdžius.

„Projekto tikslas – prisidėti prie miesto vaikų ugdymo, paįvairinant tradicines pamokas. Norime, kad jas vaikams vestų žinomi, autoritetingi žmonės: sportininkai, mokslininkai, visuomenės veikėjai, kurie savo pavyzdžiu įkvėptų vaikus. Paprašėme prisidėti „Lietavos“ klubo, nes šiais metais į aukščiausią lygą patekęs klubas sulaukė daug miestiečių dėmesio ir palaikymo, tapo žinomesnis ne tik vietiniu lygiu, bet ir visoje šalyje. Be to, komandos futbolininkai įrodė, kad sunkiu darbu galima viską pasiekti – tai svarbi žinutė vaikams“, – teigė S. Damulienė.

„Lietavos“ klubas, kuris savo namų stadione lapkričio 26 d. sužais paskutines „A lygos“ sezono rungtynes, ir toliau ketina prisidėti prie kilnaus projekto ugdant miesto vaikus.

fklietava.lt informacija