Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Profesorius Gediminas Merkys: „Mane nustebino, kad laimėjimų Jonava turi daug“

Pirmadienis, 21 November 2016 16:19 Parašė 
Nepriklausomas tyrėjas prof. habil. dr. G. Merkys. Nepriklausomas tyrėjas prof. habil. dr. G. Merkys.

Praėjusį penktadienį Savivaldybėje buvo pristatytas Jonavos rajono gyventojų pasitenkinimo viešosiomis paslaugomis indekso nustatymo tyrimas. Įžanginį žodį taręs mero pavaduotojas Eugenijus Sabutis sakė, kad šis tyrimas buvo pradėtas tarybos nario, darbo grupės vadovo Bronislovo Liutkaus iniciatyva. B. Liutkus teigė norėjęs išgirsti gyventojų nuomonę apie teikiamas viešąsias paslaugas, todėl Jonavos rajono savivaldybės administracijos užsakymu buvo atliktas gyventojų pasitenkinimo viešosiomis paslaugomis tyrimas.

Vertinta komunalinių paslaugų ir teritorijų būklė; viešojo transporto, prekybos ir buitinės paslaugos; sveikatos ir socialinės apsaugos, švietimo ir kultūros, aktyvaus poilsio ir rekreacijos paslaugos; taip pat savivaldybės tarybos, administracijos, seniūnijų ir nevyriausybinių organizacijų teikiamos paslaugos, Jonavos rajono įvaizdis, medijos, komunikacijos bei ryšių, teisėsaugos, viešojo saugumo ir administracinės paslaugos.

Apklausos tyrimo ataskaitą analizavo nepriklausomas tyrėjas prof. habil. dr. G. Merkys. „Rezultatus pristatyti ypač smagu: be jokio noro įsiteikti užsakovui, labai geri pasiekimai, išskirtiniai rezultatai“, – sakė profesorius.

Pasak prof. habil. dr. G. Merkio, kadangi gyventojai vertino skirtingus dalykus, studija ypač aktuali Strateginio planavimo ir investicijų skyriui. Naudota tyrimo metodika labai gerai atpažįsta, kokie yra laimėjimai, kuo galima pasidžiaugti, o į ką rajono vadovai turėtų atkreipti dėmesį, kas yra blogai. „Mane nustebino, kad laimėjimų Jonava turi daug“, – sakė profesorius G. Merkys.

Karolina VIČIŪTĖ