Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Ką veikti? Bėgti!

Ketvirtadienis, 10 November 2016 09:13 Parašė 

Niūrus žiemos vakaras mūsų šeimos nebaugina. Mes planuojame, ką veiksime kitą savaitgalį – dalyvausime bėgimo varžybose. Keista?! Dabar visi bėgioja, girdime. O mes atsakysime, kad bėgimas vienija, suburia skirtingus žmones į būrį, smagu gauti medalius, dovanas.

Taigi – savaitgalis! Viename iš Lietuvos miestų renkasi gausybė bėgančiųjų: vaikų, paauglių, suaugusiųjų: tėčių, mamų, senjorų. Kad matytumėte, kokia energija trykšta! Visi bendrauja ir laukia lemtingosios akimirkos. Pagaliau nuaidi taip lauktas starto šūvis arba vedėjo žodžiai: „10, 9, 8, ... 3, 2, 1. Startas!“ Ir pasileidžia: vaikai vaikų bėgime, suaugusieji – savajame. Bėgi, žvalgaisi, gėriesi gamta, vietove, džiaugiesi kartu su palaikančiais tave – koks adrenalinas! Po bėgimo džiūgauji gavęs medalį – kiek jau jų namuose! Kad matytumėte blizgančias vaikų akis!

Taip, toks mūsų šeimos savaitgalis nuo tada, kai pradėjau bėgioti, kai susipažinau su Bėgimo klubu. Gyvenu Jonavoje, todėl smagu, kad vienas pirmųjų etapų Lietuvos bėgimo taurėje vyksta mūsų mieste. Jonaviečiai aktyviai įsitraukia į įvairius bėgimus: varžybas, nuotykių „Colour Run“, „Alfa Run“ ir kt. Noriai dalyvauja ne tik suaugę, bet ir mažosios atžalos, kurios užtikrintai lipa ant prizininkų pakylos. Tarptautiniame Nidos Asics pusės maratono bėgime iš Jonavos dalyvavo apie 40 bėgikų kartu su šeimos nariais.

Jeigu bėgti yra sunku, tuomet bėgimą keiti ėjimu. Savaitgalį jonaviečiai sportuoja kartu, ateina ir naujokai, ir ilgųjų distancijų bėgikai. Kartu dalijamės informacija, susijusia su bėgimu, sveikos gyvensenos, mitybos patarimais.

Mus rasite socialiniame facebook tinkle, grupėje BĖGIMO KLUBAS. Kviečiame prisijungti.

Edita Pilvinienė
Foto Dalia Padaigienė