Paskelbtas Rajono naujienos

Karinėse pratybose "Geležinis kardas 2016" dalyvaus apie 4000 karių

Trečiadienis, 09 November 2016 14:14 Parašė 

Lapkričio 20 - gruodžio 3 d. tarptautinėse pratybose „Iron Sword 2016" (liet. „Geležinis kardas") kartu treniruosis 10 NATO šalių kariai: Estijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Jungtinės Karalystės, Kanados Latvijos, Lenkijos, Liuksemburgo, Rumunijos, Vokietijos ir Lietuvos. Iš viso treniruosis apie 4 tūkst. karių.

Pratybose gynybos ir puolimo taktikos treniruosis nacionalinės ir tarptautinės batalionų taktinės grupės, kartu bus treniruojamasi sąveikos ir bendrų veiksmų suderinamumo su NATO sąjungininkais.

Pratybose bus vertinama šiais metais įsteigta motorizuotoji pėstininkų brigada „Žemaitija" ir mechanizuotoji pėstininkų brigada „Geležinis Vilkas" bei priskirti padaliniai. Kartu planuojama pašaukti batalioną rezervo karių.

Pratybos „Iron Sword 2016" vienu metu vyks dviejuose kariniuose poligonuose - generolo Silvestro Žukausko (Švenčionių r.) ir Gaižiūnų poligone (Jonavos r.).

Sparčiai kintant geopolitinei, informacinei aplinkai, kariuomenė susiduria su naujais iššūkiais, todėl gebėjimas greitai prisitaikyti prie naujos situacijos yra gyvybiškai svarbus ir tam ruošiami kariai ir štabai. Greita ir efektyvi visų teritorijoje esančių padalinių reakcija į konvencinio karo grėsmes - vienas pagrindinių šių pratybų uždavinių.

Taip pat šiomis pratybomis siekiama stiprinti civilių ir karių tarpusavio ryšius, atnaujinti žinias apie šalies gynybą ir kiekvieno piliečio svarbą joje. Kariai supažindins gyventojus su karių vykdoma veikla, pratybomis ir Lietuvoje besitreniruojančių NATO sąjungininkų galimybėmis.

KAM inf.