Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavos rajono savivaldybei skirtas apdovanojimas

Antradienis, 08 November 2016 10:21 Parašė 

Praėjusį ketvirtadienį apdovanotos savivaldybės, kuriose moterų ir vyrų lygybė geriausiai skatinama šešiose skirtingose srityse. Lietuvos moterų lobistinė organizacija surengė konkursą, siekdama paraginti šalies savivaldybes skirti daugiau dėmesio moterų ir vyrų lygybei, įtraukti moterų ir vyrų lygių galimybių priemones į savivaldybių strateginius ir veiklos planus.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė, sveikindama nugalėtojus, pastebėjo, kad moterų ir vyrų lygybė – tai būtina sąlyga siekiant mažinti skurdą, turėti išsilavinusią, sveiką ir klestinčią visuomenę. „Tyrimais įrodyta, kad aukšti moterų ir vyrų lygybės rodikliai tiesiogiai koreliuoja su greitesniu šalies ekonominiu ir socialiniu augimu. Neabejotina, kad savivaldybės yra svarbios partnerės skatinant lygias galimybes ir padedant siekti Moterų ir vyrų lygių galimybių programos tikslų, telkiant nevyriausybinių organizacijų, bendruomenės, vietos valdžios institucijų bendradarbiavimą“, – sakė ministrė A. Pabedinskienė.

Įvertinus savivaldybių užpildytas anketas pagal nustatytus kriterijus, apdovanotos šios savivaldybės:

*už moterų ir vyrų lygybės priemones švietimo srityje – Pasvalio rajono savivaldybė;

*už moterų ir vyrų lygybės priemones socialinėje, sveikatos ir sporto srityse – Alytaus rajono savivaldybė;

*už moterų ir vyrų lygybės priemones užimtumo ir verslo srityje – Utenos rajono savivaldybė;

*už moterų ir vyrų lygybės priemones gerinant savivaldos infrastruktūrą – Druskininkų savivaldybė;

*už savivaldybės politikų, administracijos darbuotojų bei darbdavių gebėjimų stiprinimą moterų ir vyrų lygybės srityje – Tauragės rajono savivaldybė;

*savivaldybei, į strateginius veiklos ir plėtros planus įtraukusiai daugiausia moterų ir vyrų lygybės priemonių, – Jonavos rajono savivaldybė.

Lietuvos moterų lobistinė organizacija atrinko šias savivaldybes, atsižvelgdama į savivaldybių užpildytas anketas. Tai jau antrieji savivaldybių apdovanojimai už darbą stiprinant moterų ir vyrų lygybę. Jie buvo įteikti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje vykusiame Lietuvos savivaldybių asociacijos tarybos posėdyje.

Parengta pagal LR socialinės apsaugos ir darbo ministerijos inf.