Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Futbolas

„Šikšnosparnio“ taurė atiteko „Šveicarijai“

Pirmadienis, 07 November 2016 13:38 Parašė 

Jau dvylikti metai iš eilės futbolo mėgėjai buvo pakviesti į tradicinį naktinį „Šikšnosparnio“ futbolo turnyrą. Praėjusiais metais didžioji tokio turnyro taurė atiteko SMK „Vikingų“ ekipai, kuriai ir šiais metais nedaug pritrūko iki galutinės sėkmės. Dalyvauti 7x7 turnyre norą pareiškė devynios komandos, tačiau nuvylė „Upninkai“, kurie varžybose nedalyvavo.

Varžybos vyko Kūno kultūros ir sporto centro stadione įrengtoje naujojoje dirbtinės dangos aikštelėje. Susitikimus pirmosios pradėjo B pogrupio komandos. Pirmajame savo mače „Šveicarija“ įsirašė pirmuosius taškus prieš nesusirinkusius „Upninkus“, o „Lukšos partizanai“ ir „Liberalų sąjūdis“ savo mačą baigė be įvarčių. Šiemet ekipos žaidė vieną 25 min. kėlinį, tačiau kai kurios rungtynės vyko labai rezultatyviai. Tame pačiame pogrupyje rungtyniaujanti „Transachema“ 4:1 nugalėjo karių septynetą, o šveicarai minimaliu skirtumu (1:0) pranoko liberalus. Sėkmingą rungtynių seriją pratęsė „Šveicarija“, kuri pogrupyje susitikimus baigė be prarastų taškų: iš pradžių po permainingos kovos 3:2 parklupdė „Lukšos partizanus“, o paskutinėse rungtynėse 3:1 įveikė šių metų mažojo futbolo pirmenybių nugalėtoją „Transachemą“.

Nepaisant to, kad visoms keturioms komandoms buvo įskaitytos techninės pergalės (3:0) prieš „Upninkus“, antrą vietą lengvai užsitikrino „Transachema“, dar viename mače 1:0 įveikusi „Liberalų sąjūdį“.

B pogrupio turnyrinė lentelė

1.„Šveicarija“ 4 4 0 0 10-3 12

2.„Transachema“ 4 3 0 1 9-4 9

3.„Liberalų sąjūdis“ 4 1 1 2 3-2 4

4.„Lukšos partizanai“ 4 1 1 2 6-7 4

5.„Upninkai“ 4 0 0 4 0-12 0

A pogrupyje „užvirė“ tikra vyriška kova, nes dėl dviejų kelialapių į pusfinalius grūmėsi trys ekipos. Garbingai sudalyvavo „Jonavos policija“, kuri patyrė visus tris pralaimėjimus. Iš pradžių tik 0:1 nusileido „Vilties‘ futbolo mėgėjams, tačiau kitame mače patyrė didžiausią pralaimėjimą šių metų turnyre, kai net 0:9 pralaimėjo SMK „Vikingams“. Paskutinėse rungtynėse įstengė įmušti ir įvartį, bet 1:3 pripažino „V-12“ septyneto pranašumą.

Kitos trys komandos (SMK „Vikingai“, „Viltis“, „V-12“) tarpusavyje pasidalijo po pergalę. SMK „Vikingai“ 3:1 įveikė „V-12“, bet kiek netikėtai 1:2 pralaimėjo „Vilties“ ekipai. „V-12“ sugebėjo 1:0 nugalėti „Viltį“. Visos trys komandos surinko po šešis taškus ir vietas lėmė tarpusavio įmuštų ir praleistų įvarčių balansas. Sėkmė nusišypsojo vikingams ir „Vilties“ ekipai, kurie ir pateko į pusfinalius.

A pogrupio turnyrinė lentelė

1.SMK „Vikingai“ 3 2 0 1 13-3 6

2.„Viltis“ 3 2 0 1 3-2 6

3.„V-12“ 3 2 0 1 5-4 6

4.„Jonavos policija“ 3 0 0 3 1-13 0

Pusfinaliuose savo sėkmingą žaidimą tęsė „Šveicarija“, tačiau pusfinalyje su „Viltimi“ nesigebėjo apsaugoti vartų ir varžovai net du kartus privertė vartininką išimti kamuolį iš vartų tinklo. Vis dėlto patys įmušę tiek pat, viską nukreipė į 9 m baudinių seriją. Ši loterija palankesnė buvo šveicarams, kurie finale susitiko su SMK „Vikingais“.

Kovoje dėl trečios vietos „Transachema“ įveikė „Viltį“, o finalas vėl vyko gan aatkakliai. Nei šveicarai, nei vikingai itin stipriai nerizikavo, nors teritorinę persvarą turėjo pastarieji. Ir vėl komandoms prireikė mušti 9 m baudinius. Po ilgos baudinių serijos svarbiu momentu užtikrintai sužaidė šveicarų vartininkas Saulius Skorupskas, ir „Šveicarija“ komanda tapo šių metų „Šikšnosparnio“ taurės nugalėtoja.

Po varžybų apdovanojimus teikė šių varžybų organizatorius ir vyr. teisėjas Algimantas Sakavičius bei Kūno kultūros ir sporto centro direktorė Regina Stupurienė. Didžioji taurė atiteko „Šveicarijai“, antros vietos apdovanojimas – SMK „Vikingams“. Mažesnė taurė už tračią vietą buvo įteikta „Transachemai“, kurios vadovas Algimantas Ramonas savo rankose iškėlė ir kur kas didesnę „Taurių taurę“. Dėl šios pereinamosios taurės rudenį kovojo keturios geriausios rajono mažojo futbolo ekipos.

Gytis RAMANAUSKAS