Paskelbtas Sportas

Atkaklios kovos jonaviečiams padovanojo medalių gausą

Pirmadienis, 07 November 2016 13:34 Parašė 

Jonavos sporto klubo „Faiteris“ (vadovas Arnoldas Lukošiūnas) sportininkai per dvi dienas sudalyvavo dvejose varžybose ir pasiekė puikių rezultatų. Pirmosios varžybos vyko Jurbarke, kur MMA ir Džiudžitsu federacijos organizavo renginį „Atviras ringas, Pantera 3, Žalgirio taurė“. Varžybose dalyvavo beveik šimtas sportininkų iš įvairiausių Lietuvos miestų. Šis turnyras buvo tradicinis jėgų ir įgūdžių pasitikrinimas prieš artėjantį Lietuvos mišrių kovų menų čempionatą, kuris vyks gruodžio 10 d. Kovos vyko dvejose vietose – ant tatamio ir specialiame narve. Ant tatamio jėgas išmėgino sportininkai iki 14 m., o į narvą ėjo vyresni ir suaugę kovotojai.

Visi varžybose dalyvavę SK „Faiteris“ atstovai iškovojo medalius. Trečios vietos medalis atiteko Dovydui Rakauskui, tik finale pralaimėjo ir sidabro medalius laimėjo Denisas Fediuškinas ir Robertas Keršys, o Mindaugas Motiekaitis ir Mantas Rimeika pasidabino aukso medaliais.

Jau kitą dieną SK „Faiterio“ sportininkai vyko į Kauną, kur jėgas išmėgino turnyro „Lietuvos kudo viltis-1“ pirmajame etape. Varžybos buvo padalytos į dvi dalis: naujokams, pradedantiesiems ir pažengusiems.

Pirmojoje dalyje dalyvavo daug naujokų. Nuotaikos buvo permainingos: tie, kurie iškovojo pergales – šypsojosi ir džiaugėsi, o tie, kurie pralaimėjo – liejo apmaudo ašaras dėl savo pirmosios nesėkmės. Pasibaigus varžyboms visų nuotaikos praskaidrėjo, nes organizatoriai apdovanojo visus dalyvius, tad nuskriaustų neliko. Tokie turnyrai labai reikalingi, mažieji priprastų prie varžybų, išmoktų susikaupti, įveikti iškilusius sunkumus, lavinamas siekis nugalėti.

Šiame turnyre buvo suorganizuotos ir kelios aukštesnio lygio kovos. Iš jonaviečių pergales pasiekė Robertas Razgūnas, Laurynas Makaveckas ir vėl sužibėjęs Mindaugas Motiekaitis.

Gytis RAMANAUSKAS