Paskelbtas Futbolas

„Lietavos“ saugas L. Miščiukas: „A lygoje“ nėra neįveikiamos komandos“

Penktadienis, 04 November 2016 16:19 Parašė 

Ne itin sėkmingą periodą išgyvenanti Jonavos „Lietava“ nepasiduoda ir nepraranda vilčių kovoti dėl praėjusį turą prarastos penktos vietos. Šį sekmadienį, lapkričio 6 d., Jonavos klubas vyks į Klaipėdą, kur jo laukia akistata su „Atlantu“.

Šiame „SMScredit.lt A lygos“ sezone tris kartus (1:0, 2:0, 2:1) pranašesni buvo dėl prizinių vietų kovojantys „Atlanto“ futbolininkai. Tačiau paskutiniame susitikime rugsėjo viduryje kovingą charakterį parodžiusi „Lietava“ paskutinėmis mačo sekundėmis galėjo net išplėšti pergalę, bet išsivežė nulines lygiąsias, kurios pratęsė ketverių nepralaimėtų ir „sausų“ rungtynių seriją.

Jonavos ekipa susitikimui ruošiasi be vyr. trenerio Roberto Poškaus, kuris šiuo metu stažuojasi Maskvos „Lokomotiv“ klube. Strategas prie komandos prisijungs rungtynių dieną. Nepaisydama ne itin sėkmingos klubui atkarpos, kai praėjusį savaitgalį skaudžiai 1:3 nusileista Kauno „Stumbrui“ ir prarasta penkta vieta, komanda, „Lietavos“ saugo Luko Miščiuko teigimu, nenuleidžia rankų ir siekia atsitiesti.

„Mes visada einame į aikštę tik pergalės, apie nieką kitą negalvojame. Aišku, trejos paskutinės rungtynės mums nenusisekė, stengėmės, bet šiek tiek ir sėkmės pritrūko. Dabar laukia „Atlantas“. Susikaupę dirbame, norime atsitiesti. Orai nelepina, tai lietus, tai šlapdriba, bet nieko nepadarysi, treniruojamės sukandę dantis. Reikia baigti sezoną, reikia save motyvuoti ir nepasiduoti“, – sakė L. Miščiukas.

Pastaruoju metu ne itin sekėsi ir „Atlantui“ (52 taškai, 4 vieta). Ilgai buvę trečioje lentelės vietoje klaipėdiečiai ją prarado, o paskutiniame mače 0:2 pralaimėjo čempionų vardą užsitikrinusiam Vilniaus „Žalgiriui“. Dabar juos nuo trečioje vietoje esančios Marijampolės „Sūduvos“ (55 taškai) skiria trys taškai.

„Iš varžovų tikimės stipraus priešinimosi. Jie kabinsis dėl trečios vietos, o mums reikia kabintis už penktos vietos, tad nei vieni, nei kiti, manau, nenusileis. „Atlantas“ žaidžia daugmaž panašų žaidimą, eina į dvikovas, atlieka ilgus perdavimus. Mūsų darbas, mano nuomone, pirmiausia 120 proc. nusiteikti taip, kaip paskutinėse rungtynėse. Tada visi iki vieno buvo labai užsidegę, vieni už kitą kovojo, atidavė paskutines jėgas. Visi norime tą pakartoti ir, jei nusiteiksime, viskas įmanoma“, – teigė „Lietavos“ žaidėjas.

L. Miščiukas neabejoja, kad kova dėl penktos vietos dar nebaigta. Nors laukia sunkūs trys paskutiniai susitikimai, žaidėjas mano, kad neįveikiamų komandų lygoje nėra.

„Vilties dėl penktos vietos neprarandame. Dar laukia trejos rungtynės, dar visko gali būti. „A lygoje“ nėra neįveikiamos komandos. Būna visokių dienų, kaip sakoma, kamuolys apvalus, bet tikrai nėra tokios komandos, kurios neįmanoma įveikti. Net kai, atrodo, nėra vilčių, jei yra noro ir sunkiai dirbama – viską galima pasiekti“, – optimizmu tryško L. Miščiukas.

Rungtynės su Klaipėdos „Atlantu“ bus žaidžiamos lapkričio 6 d., 18.00 val., Klaipėdos centriniame stadione.

fklietava.lt informacija