Paskelbtas Aktualijos

Susitikime Rukloje – konstruktyvus pokalbis

Trečiadienis, 02 November 2016 08:49 Parašė 

Neseniai Ruklos miestelyje policijos pareigūnai susitiko miestelio gyventojais. Susitikime dalyvavo ir su gyventojais bendravo Kauno apskr. VPK viršininkas Darius Žukauskas, viršininko pavaduotojas Darius Pliavga, Jonavos rajono policijos komisariato viršininkas Vigintas Lukošius, Kauno apskr. VPK Viešosios tvarkos valdybos Bendruomenės pareigūnų veiklos skyriaus pareigūnės.
Kauno apskr. VPK viršininkas, apibūdindamas pastaruosius įvykius Rukloje, kai dėl chuliganiškų Ruklos gyventojų veiksmų kilo incidentas tarp vietinių ir Ruklos pabėgėlių priėmimo centro (Ruklos PPC) gyventojų, kvietė susitikimo dalyvius būti tolerantiškiems, gerbti atvykėlių tikėjimą, tradicijas. Susitikime dalyvavę Ruklos bendruomenės nariai išsakė savo pageidavimus, kad pabėgėliai turėtų elgtis taip pat gerbdami mūsų tradicijas ir mūsų įstatymus.
Susitikime dalyvavęs Ruklos PPC direktorius Robertas Mikulėnas informavo, kad šiuo metu centre apgyvendinti 150 įvairių tautų pabėgėliai iš Sirijos, Irano, Afganistano, Graikijos, Turkijos, Ukrainos. Dauguma jų yra išgyvenę savo šalyse karą, nesantaiką, tautinę priespaudą, todėl Lietuvoje nori jaustis saugiai. Jis teigė, kad su visais daug dirbama ir bendraujama, pabėgėliams perteikiamos žinios apie Lietuvos įstatymus ir tradicijas, jų šeimos integruojamos ir socializuojamos į mūsų bendruomenes.
Ruklos gyventojai sakė, kad miestelyje trūksta apšvietimo tamsiuoju paros metu – tai jiems sukelia nesaugumo ir pažeidžiamumo jausmą. Gyventojai taip pat norėtų, kad būtų daugiau vaizdo stebėjimo kamerų, kurių pagalba galima būtų pažaboti asocialių ir linkusių nusikalsti asmenų neteisėtą elgesį. Dirbantys su miestelio jaunimu darbuotojai kvietė ir pabėgėlių vaikus bei jaunuolius prisijungti prie bendruomenės renginių, tuo pačiu skatinti tarpusavio supratimą ir toleranciją.
Bendruomenės pareigūnės ragino gyventojus aktyviau bendradarbiauti, ieškoti būdų kartu spręsti bendruomenėse kylančias problemas, skatino jungtis į saugios kaimynystės grupes ir bendromis pastangomis stengtis ugdyti pilietiškumo ir tolerancijos vieni kitiems jausmą.

Kauno apskr. VPK inf.