Paskelbtas Futbolas

Jonavos „Lietava“ į Kauną važiuos nutraukti prakeiksmo

Penktadienis, 28 October 2016 10:31 Parašė 

„SMScredit.lt A lygos“ naujokė Jonavos „Lietava“ spalio 29 d. į Kauną vyks tik vieno – pagaliau įveikti Kauno „Stumbrą“ ir nuimti su šiuo klubu susijusį prakeiksmą.

Lygos debiutantams šį sezoną dar nė karto nepavyko įveikti kauniečių, o paskutinis susitikimas spalio 16 d. Jonavoje sugadino jubiliejaus šventę Dominykui Galkevičiui bei privertė žaidėjus po pralaimėjimo 1:4 stadioną palikti nuleistomis galvomis.

„Lietavą“ (29 taškai) ir „Stumbrą“ (27 taškai) teskiria du taškai, tad pergalė, Jonavos klubo saugo Eisvino Utyros teigimu, padėtų priartėti prie taip abiejų komandų trokštamos penktos vietos. „Į Kauną važiuosime kovingomis nuotaikomis. Kaip ir kiekvienose rungtynėse, sieksime tik pergalės. Šį mačą gal ir galima pavadinti finalu dėl 5-6 vietos, nes tiek mums, tiek „Stumbrui“ tai gali nulemti galutinę turnyrinės lentelės poziciją, tačiau ir po to dar nebus baigta. Pergalė, pasiekta varžovų aikštelėje, visada yra saldesnė, tačiau jei mūsų gerbėjai suvažiuos į Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) stadioną, mes ten tikrai jausimės kaip namuose“, – teigė E. Utyra.

Paskutinis XXIX turas buvo nesėkmingas abiem lentelės kaimynams. „Lietava“ namuose 1:4 nusileido Vilniaus „Žalgiriui“, o „Stumbras“ iš Marijampolės išvažiavo praleidęs net šešis „Sūduvos“ įvarčius ir atsakęs tik vienu.

„Praėjusios rungtynės – jau praeityje, šeštadienį laukia kitos. Kauno klubas mums išties neparanki komanda, tačiau tikiu, kad šį prakeiksmą mes anksčiau ar vėliau nutrauksime, tiesiog reikia susikaupti ir žaisti taip, kaip mes sugebame geriausiai. Tą įrodė anksčiau mūsų pasiekta pergalė prieš „Trakus“. Pagrindinis faktorius, nulemsiantis rungtynių baigtį, mano nuomone, bus disciplina ir koncentracija iki pat rungtynių pabaigos, iki galutinio švilpuko“, – sakė E. Utyra.

Šiose rungtynėse „Lietavos“ žaidėjai ir toliau tikisi šį sezoną dar jų nenuvylusių gerbėjų palaikymo. „Tikiu, kad mūsų gerbėjai atvyks mūsų palaikyti ir užpildys NFA tribūnas bei skanduos „Lietavos“ vardą. Tai mums bus didelis stimulas. Noriu padėkoti mūsų sirgaliams – jie patys geriausi. Jie visada su mumis, nesvarbu – ar laimime, ar pralaimime. Tai tikrai dvyliktas mūsų žaidėjas“, – už palaikymą dėkingumą išreiškė „Lietavos“ futbolininkas.

XXX turo rungtynės su „Stumbru“ spalio 29 d. bus žaidžiamos Kaune, Nacionalinės futbolo akademijos stadione.

fklietava.lt