Paskelbtas Miesto naujienos

Sąjūdžio aikštės laukia pokyčiai

Trečiadienis, 19 October 2016 11:54 Parašė 

Dar 2009-aisiais (atsižvelgus į 2007-2011 metų rajono Tarybos kadencijos sprendimus), rekonstravus Sąjūdžio aikštę, joje buvo sumontuotas specialus ekranas. Jame buvo planuota demonstruoti reklamas, vaizdo klipus, kitą informaciją. Nors ir buvo žinoma, kad ekrano eksploatacija bus itin brangi, vis tik tikėtasi, kad vietos verslininkai pasinaudos galimybe reklamuoti savo prekes bei paslaugas. Savivaldybės administracija ne vieną kartą skelbė konkursus ekrano nuomai, tačiau norinčiųjų nuomotis neatsirado, kaip nėra jų ir šiuo metu. Jonavos gyventojai iki šiol kartas nuo karto kreipiasi klausdami, ką savivaldybė planuoja daryti su šiuo ekranu.

Puikiai suprantama, kad naudoti ekraną savivaldybės lėšomis neapsimoka. Toliau laikyti ekraną tarsi paminklą, žymintį ankstesnės vietos valdžios neūkiškumą, taip pat neracionalu. Jau keletą metų svarstoma galimybė ekraną iš miesto aikštės iškelti, galbūt panaudoti „Lietavos“ stadione kaip švieslentę, galbūt - prie Jonavos sporto arenos ar kur nors kitur, tačiau bet kuriuo atveju jo eksploatacija bus nuostolinga, tad neatmetama galimybė atsisakyti bet kokio tolimesnio ekrano panaudojimo.

Tačiau demontavus ekraną lieka problema, kuo užpildyti šiuo metu jo užimamą erdvę. Jonavos rajono savivaldybės architektūros ir urbanistikos skyrius kreipėsi į Sąjūdžio aikštės projekto autorius Andrių Gabrį ir Lauryną Avyžių dėl idėjų, ką būtų galima pastatyti ekrano vietoje.

Architektai pateikė keletą pasiūlymų: 1) žaliasis akcentas – trys skirtingo aukščio vertikalūs žalieji stulpai; 2) skulptūra „Tautinė juosta“; 3) projektuojama ryškios spalvos „J“ raidė; 4) konstrukcija su viduje įmontuojamais šviestuvais; 5) laipiojimo sienelė.

Visi jie pateikiami ir Jums susipažinti bei diskusijai.

Kreipiamės į Jonavos rajono savivaldybės gyventojus: koks projektinis pasiūlymas jums atrodo priimtiniausias? O gal nė vienas? Gal turite originalių idėjų? Pasidalykite jomis, siųsdami el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., taip pat laukiame Jūsų diskusijos socialiniuose tinkluose. Jūsų pasiūlymų lauksime iki 2016 m. lapkričio 12 d.

Alio Jonava inf.