Paskelbtas Futbolas

„Klevas“ – šalies futbolo senjorų nugalėtojas

Pirmadienis, 17 October 2016 10:37 Parašė 

Jonavos „Klevo“ senjorų komanda – 2016 m. Lietuvos futbolo senjorų nugalėtoja! Šeštadienį Alytaus miesto stadione buvo sužaisti paskutinieji šio sezono susitikimai, po kurių ir paaiškėjo šių metų nugalėtojas ir prizininkai.

2016 m. Lietuvos futbolo federacijos (LFF) senjorų čempionate, kaip ir kiekvienais metais, pradžioje varžybos vykdomos dviejuose regionuose. Aukštaitijos ir Žemaitijos regionų keturios geriausios komandos patenka į atkrintamąsias.

Šiais metais visą galva pajėgesnės buvo Aukštaitijos komandos. Visos keturios ekipos laimėjo savo dvikovas ketvirtfinaliuose ir jau tarpusavyje rungėsi pusfinaliuose. Jonavos futbolo senjorų kelias į finalą buvo gana sunkokas. Vilniuje su „Prelegentais“ teko vytis varžovus, kai šie pirmavo net 1:4. Tuomet ekipą gelbėjo Marius Bezykornovas, šiame susitikime įmušęs tris įvarčius ir padėjęs „Klevui“ baigti rungtynes lygiosiomis (4:4). Antrosios rungtynės taip ir neįvyko, nes sostinės futbolininkai neatvyko į Jonavą, jiems buvo įskaitytas techninis pralaimėjimas 0:3.

Pirmosiose dienos rungtynėse Alytuje vyko mačas dėl trečios vietos tarp šeimininkų ir Vilniaus „Prelegentų“. Itin rezultatyvus mačas baigėsi „Dainavos“ klubo pergale 8:4 ir laimėta trečia vieta.

Finalo tarp „Klevo“ ir Panevėžio „Ekrano senjorų“ pirmoji rungtynių pusė parodė, kad laukia atkakli dvikova. Komandoms nepavyko pasižymėti, tačiau po pertraukos vaizdas aikštelėje ėmė keistis. Jonavos futbolininkai pirmieji žengė žingsnį pergalės link. Jonaviečius į priekį išvedė Denisas Šichranovas. Besibaigiant susitikimui, prasidėjo atviras futbolas, paženklintas įvarčiais. Atakos smaigalyje atsidūręs Robertas Poškus padvigubino rezultatą. Nors iki pabaigos buvo dar kelios minutės, varžovai neketino nuleisti rankų ir pakilo į lemiamą šturmą. Jiems pavyko sušvelninti rezultatą (2:1), bet po akimirkos finalo likimas tapo aiškus. Savo antrąjį ir lemiamą įvartį pasiekė R. Poškus, ir Jonavos senjorai laimėjo rungtynes 3:1 ir tapo 2016 m. senjorų čempionato nugalėtojais.

Geriausiu finalinių rungtynių žaidėju pripažintas R. Poškus, o vyriausiu čempionato futbolininku – jonavietis Algirdas Ramonas.

Gytis RAMANAUSKAS