Paskelbtas Futbolas

„Stumbras“ ir toliau lieka neįkandamas „Lietavai“

Pirmadienis, 17 October 2016 10:23 Parašė 

Jonavos „Lietavai“ ketvirtame „SMScredit.ltA lygos“ rate nepavyko užsitikrinti penktos turnyrinės lentelės vietos. Lygos debiutantai namuose 1:4 (1:3) nusileido į nugarą alsuojantiems Kauno „Stumbro“ futbolininkams ir leido jiems priartėti dviem taškais.

Į aikštę žengusius jonaviečius, kurie žaidė tokia pačia startine sudėtimi kaip ir pergalingose rungtynėse su „Trakais“, jau pirmosiomis susitikimo akimirkomis užklupo nesėkmė lygioje vietoje. Ik tol maloniai stebinusi „Lietavos“ gynybos grandis pirmą mačo minutę padarė nedovanotiną klaidą, kuria pasinaudojęs brazilas Cristianas Alexas pelnė pirmą rungtynių įvartį. Po jo sutrikę aikštės šeimininkai dar kurį laiką negalėjo atsigauti, kol 15 min. 30-ąjį jubiliejų šventęs Dominykas Galkevičius surado Tadą Eliošių, kurio smūgį atrėmė „Stumbro“ vartininkas Rafaelis Broetto. Netrukus kauniečiai surengė dar vieną pavojingą ataką, kurios metu prie vartų atsidūręs Maksimas Jermakovas smūgiavo itin netaikliai, o iškart po to 27 min. „Lietavai“ pavyko išlyginti rezultatą. Po D. Galkevičiaus pakelto kampinio gynėjų paliktas Td. Eliošius galva pasiuntė kamuolį į vartus ir į savo sąskaitą įsirašė penktą įvartį šį sezoną.

Kai jau atrodė, kad žaidimas išsilygins, „Lietavos“ viltis per dvi minutes sužlugdė du varžovų įvarčiai. Po jonaviečių pražangos 34 min. C. Alexas po baudos smūgio pakėlė kamuolį į baudos aikštelę, ten dėl jo kovojo Lukas Miščiukas ir Aleksandras Kore. Deja, ore kovodamas Lukas lietė kamuolį ir nukreipė jį į savo vartus. Vis dėlto įvartis buvo įskaitytas A. Kore. Jonaviečiams dar nespėjus atsigauti, po dviejų minučių į Giedriaus Kvedaro vartus skriejo dar vienas įvartis. Vėl puikiai sužaidė C. Alexas: brazilas atliko gerą perdavimą į baudos aikštelę įkertančiam Robertui Vėževečiui, o „Lietavos“ vartininkas čia buvo bejėgis ir kėlinys baigėsi 1:3.

Antroje rungtynių dalyje „Lietavos“ vyr. treneris R. Poškus į aikštę metė puolėją Roką Krušnauską, o blankiai atrodžiusį Arną Paškevičių pakeitė Artūru Rociu. „Lietavos“ žaidimas po truputį pradėjo gerėti, aikštės šeimininkai perėmė kamuolio kontrolę. Visgi visas pastangas nuplovė dar viena klaida: L. Miščiukas savo baudos aikštelėje nesėkmingai bandė išspirti kamuolį, kuris atsidūrė jau kartą jo klubą nubaudusiam C. Alexui tiesiai po kojomis. Brazilas šioje situacijoje neklydo ir dar labiau įtvirtino „Stumbro“ pranašumą.

Tačiau „Lietavos“ žaidėjai nenuleido rankų ir bandė taisyti situaciją. 65 min. po klastingo baudos smūgio „Stumbro“ vartus išgelbėjo R. Broetto, po kelių minučių Td. Eliošius iššoko vienas prieš vartininką, tačiau puolėjui užfiksuota nuošalė. Šansą turėjo ir Ivanas Karandašovas, bet jam smūgis nuo baudos aikštelės linijos nepavyko. „Lietava“ dar labiau suaktyvino savo puolimą: gerą progą pasižymėti turėjo prie vartų išvestas Tomas Salamanavičius, vis dėlto varžovų vartininkas vėl išgelbėjo situaciją. Vėliau po D. Galkevičiaus perdavimo R. Krušnauskas smūgiavo netiksliai. Pasižymėti galėjo ir D. Galkevičius, tačiau jo kaire puse paleistą smūgį sustabdė be klaidų antrame kėlinyje žaidęs Kauno klubo vartų sargas. 83 min. baudos aikštelėje buvo nugriautas Td. Eliošius, vėliau ten pat po gražaus reido buvo sustabdytas A. Rocys ir, nepaisant R. Poškaus priekaištų, rungtynių arbitras pražangų neįžvelgė. Besibaigiant pagrindiniam kėlinio laikui, pavojingą tolimą baudos smūgį paleido D. Galkevičius, bet R. Broetto vėl gelbėjo savo klubą. 88 min. teisėjas vėl sulaukė „Lietavos“ vyr. stratego nepasitenkinimo, kai baudos aikštelėje buvo pargriautas T. Salamanavičius ir pražanga vėl nebuvo fiksuota. Netrukus saugas kaire koja dar pabandė sušvelninti skirtumą, tačiau rungtynės baigėsi 1:4 varžovų naudai.

Nors ir pralaimėjo, „Lietava“ (29 taškai) išsaugojo penktą vietą, tačiau „Stumbras“ (27 taškai) priartėjo jau dviem taškais.

„Lietavos“ sudėtis: G. Kvedaras, V. Borovskij, E. Žarskis, E. Utyra, L. Miščiukas (nuo 62 min. – M. Dūda), T. Salamanavičius, A. Paškevičius (nuo 46 min. – A. Rocys), G. Vasylius (46 min. – R. Krušnauskas), I. Karandašovas, D. Galkevičius, Td. Eliošius.

fklietava.lt informacija